Wijntips

3 x gerechten met de Michel Léon, Arthur Metz

23 Oct 2018
3x-gerechten-met-de-michel-leon-riesling-arthur-metz

Wijnen uit Elzas zijn niets anders dan aromatisch. De rijke geuren springen zo uit het glas. Proef ze en je wordt verrast door een volle body, mineraliteit en een lange afdronk. Perfecte combinatie met alles dat uit de keuken komt! Hieronder vindt u drie herfstachtige recepten die samen met de Michel Léon Riesling een smaakexplosie veroorzaken! De Riesling? Ja, het paradepaardje van de Elzas. Niets voor niets krijgt hij hier de naam 'koning'!

Philippe Michel Riesling Arthur Metz is erg lekker met zuurkool, gerookte ham, garnalen, kreeft, oesters, sushi en de Indonesische keuken. Een alleskunner dus!

Philippe Michel Riesling Arthur Metz met zuurkoolsoep

Voor vier personen heb je nodig:

  • 250 gram zuurkool
  • 300 milliliter halfvolle melk
  • 40 gram boter
  • 3 eetlepels tarwebloem
  • 300 milliliter water
  • 1 eetlepel Zaanse mosterd
  • Peper en zout

Verhit de boter in een soeppan en voeg hier de tarwebloem aan toe. Roer, totdat het lichtbruin kleurt. Voeg de melk toe en roer. Voeg het water en zuurkool toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Breng op smaak met mosterd, peper en zout.

Philippe Michel Riesling Arthur Metz met garnalen op z'n Indonesisch

Voor vier personen heb je nodig:

  • 500 gram garnalen
  • 2 teentjes geperste knoflook
  • 1 chilipeper
  • 3 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kurkuma
  • 500 milliliter azijn
  • 1 eetlepel slaolie

Verwarm de slaolie en fruit hier de knoflook en chilipeper in. Voeg de garnalen toe en voeg de azijn, gemberpoeder en kurkuma toe. Doe de deksel op de pan en laat de garnalen in een aantal minuten gaar worden.

Philippe Michel Riesling Arthur Metz met sushisalade

Voor twee personen heb je nodig:

  • 300 gram sushirijst
  • Halve komkommer
  • 85 gram sojabonen
  • 150 gram zalmsnippers
  • 3 eetlepels panko
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels sesamolie
  • Sojasaus

Snijd de komkommer en avocado in kleine blokjes. Verhit de sesamolie in een koekenpan en bak de panko op middelhoog vuur in ongeveer vijf minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord. Bereid de sushirijst, zoals aangegeven op de verpakking.
Verdeel de rijst over een diepe kom. Verdeel de komkommer, avocado, sojabonen en zalm over twee kommen en garneer met panko. Breng op smaak met sojasaus.

Smakelijk! Meer smaakmakende Elzas wijnen? Ga dan naar ons assortiment Elzas wijnen!

Wijntips bij dit bericht: