Wijntips

De 5 wildste wildwijnen

09 Oct 2018
de-5-wildste-wildwijnen

Vanaf volgende week maandag gaat het wildseizoen van start. Wij kunnen niet wachten om de mooiste gerechten en wijnen met elkaar te combineren. Om alvast helemaal in de sferen te komen, hebben we een top 5 wildwijnen samengesteld!

De lekkerste wildwijnen

Wildwijn #1 El Castilla Syrah

Deze rode wijn is meerdere jaren op rij verkozen tot wildwijn van het jaar. De volle, ronde en kruidige wildwijn bevat tonen van bramen en rijpe kersen. Uitermate geschikt voor bij de open haard, een verrijking van wildgerechten en een perfecte wijn voor bij het diner. Tip: El Castilla Syrah is lekker bij gegrilde wildgerechten.

Wildwijn #2 Fratelli Giuliari NEMM Rosso Veneto

De robijnrode wildwijn bevat aroma's van geroosterde hazelnoten, cacao en koffie, gevolgd door aardbei, bloedsinaasappel en kruiden. De wijn heeft aangename tannines en eindigt met veel rood fruit in de afdronk. Nemm heeft een intense neus, volle body en bevat aroma's van rijp fruit. De wijn heeft deels een rijping gehad in barriques. Dit zijn kleine eikenhouten vaten van 225 liter. Fratelli Giuliari Nemm Rosso Veneto is de 'willdwijn' bij uitstek. Ook lekker bij lamsvlees en eendenborst.

Wildwijn #3 Vive la Vie! Cabernet Sauvignon Alcohol Free

Deze donkerrode wildwijn bevat heel veel rood fruit en zewarte bessen. Ook kruiden zul je herkennen. De fijne tannines en lange afdronk zijn de kers op de taart. Vol en dik in de mond met aan de finish dat heerlijke typische confituur van fruit en zacht vanille. Heerlijk bij verschillende wildgerechten. 

Wildwijn #4 Ponte Villoni Edizione Privata

In de neus heeft deze rode wildwijn geuren van intense en complexe aroma's met tonen van rijp fruit. De kleur is robijnrood met oranje tinten. Hij is goed in balans, complex, met een goede lengte, soepele tannines en een fruitige afdronk. Ponte Villoni Edizione Privata smaakt heerlijk bij rode wildgerechten.

Wildwijn #5 Hoya de Cadenas Reserva Privada

Deze prachtige wildwijn heeft veertien maanden houtlagering gehad. Hij heeft een bouquet van rood fruit en cacao. De smaak van deze Hoya de Cadenas Reserva Privada is medium bodied met structuur en duidelijke tannines. Een echte eetwijn en een feestje bij wildgerechten!

Voor meer wildwijnen bekijk ons assortiment wildwijnen!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Fratelli Giuliari Nemm Rosso Veneto

    Fratelli Giuliari Nemm Rosso Veneto

    Een aangename Italiaanse rode wijn met een intense neus, volle body en rijp fruit. Een waar succes! ..Lees meer

    Vanaf € 12,45
  2. El Castilla Syrah

    El Castilla Syrah

    Stoere & krachtige Spaanse rode wijn. De wildwijn bij uitstek! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 8,40
  3. Ponte Villoni Edizione Privata

    Ponte Villoni Edizione Privata

    Italiaanse rode wijn met een uitmuntende prijs kwaliteit verhouding. Perfecte balans tussen de soepele tannines en tonen van vanille door de houtlagering. ..Lees meer

    Rating:
    87%
    Vanaf € 7,75