Wijntips

Welke wijn bij soep?

02 Dec 2019
welke-wijn-bij-soep

Soep en wijn is voor veel mensen een no go. Toch kan het erg smaakvol zijn. Zo kun je bij bouillons of lichte soepen het beste kiezen voor een frisse witte wijn, zoals bijvoorbeeld de Plage Du Sud Blanc. Zware vettige witte wijnen matchen beter bij wat zwaardere soepen, zoals tomatensoep, uiensoep, champignonsoep of erwtensoep. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Manoir Grignon Chardonnay. Wij hebben een aantal heerlijke combinaties voor u op een rij gezet.

Welke wijn bij vissoep?

Vissoep kun je het beste combineren met een kruidige volle witte of rosé wijn. Ook een frisse witte wijn met veel body is een goede keuze. Met deze wijnen komt de smaak van de vis goed tot zijn recht. Kies bijvoorbeeld voor wijnen van de Riesling of Sauvignon Blanc.

Wijntip: Philippe Michel Riesling, Arthur Metz

Welke wijn bij kippensoep?

Bij kippensoep smaakt een zachte witte of een lichte rode wijn goed. Deze wijnen zijn goed in balans met de ziltige smaak van de soep. Voor witte wijnen geldt een zachte wijn met een frisse stijl. Voor rood geldt een lichte rode wijn.

Wijntip: Degras Estate Chardonnay

Welke wijn bij erwtensoep?

Bij erwtensoep past een krachtige frisse witte wijn. Deze witte wijn moet een goede balans vormen met de soep. Kies daarom bijvoorbeeld voor een Sauvignon Blanc, Grüner Veltliner of een Weisser- of Grauburgunder.

Wijntip: Norbert Schmelzer Grüner Veltliner Classic

Welke wijn bij pompoensoep?

Bij pompoensoep past een witte zachte wijn met weinig zuren. Wel moet deze wijn stevig van karakter zijn. Wijnen van de Chardonnay, Viognier en Pinot Gris passen hier het beste bij. Vermijd echter wel houtgerijpte wijnen. Het beste is een lichtzoete wijn die de zoetigheid van de pompoen versterkt.

Wijntip: Viognier Xr Xavier Roger

Welke wijn bij tomatensoep?

Bij tomatensoep past het beste een kruidige rode wijn. De romige structuur van de soep komt goed uit met de kruidigheid van de wijn. Denk hierbij aan wijnen van de Merlot, Cabernet Sauvignon of Malbec.

Wijntip: Mount Hermon Red

Wijntips bij dit bericht: