Wijntips

Onze favoriete paaswijnen

15 Apr 2019
onze-favoriete-paaswijnen

Pasen staat in het teken van het paasontbijt, -lunch en -diner. Hier mag een goed glas wijn natuurlijk niet bij ontbreken. Wij hebben onze favoriete paaswijnen voor u op een rij gezet mét een passend gerecht!


Paaswijn #1: Ripasso Valpolicella Classico Superiore Le Preare

Deze rode wijn is krachtig qua smaak en bevat aroma's van gerijpt rood fruit. De wijn heeft een vol en rijk karakter met tonen van kruiden, chocolade en pruimenjam. Smaakvol, zo mogen we de Ripasso Valpolicella Classico Superiore Le Preare wel noemen.

Deze Ripasso is erg lekker om na het paasdiner te drinken bij een kaasplankje met verschillende pittige kazen.

Paaswijn #2: Manoir Grignon Cabernet Syrah

De Manoir Grignon Cabernet Syrah is afkomstig uit Zuid-Frankrijk. Een zwoele ronde wijn met tonen van pruim, vanille en specerijen. De wijn is redelijk complex en bevat een hint van houtopvoeding.

Deze rode wijn is heerlijk tijdens een paasdiner met veel vlees. Een goede match met varkenshaas.

Paaswijn #3: Manoir Grignon Chardonnay

Deze Manoir Grignon Chardonnay is een volle witte wijn met aroma's van vers en exotisch fruit, perzik, meloen, boter, noten en een toets van eikenhout. Deze mooie wijn pleziert direct.

Deze witte wijn past perfect bij de paaslunch. Denk aan een zalmcarpaccio of een kipcocktail.

Paaswijn #4: Henri Gaillard Rosé Côtes de Provence

Deze Zuid-Franse rosé wijn is erg verleidelijk. Je ruikt en proeft verfijnde en fruitige tonen van aardbeien, framboos en papaja. Ook is er een klein kruidje aanwezig die een mooie balans geeft. Een verfijnde, mineralige afdronk maakt het helemaal af!

Deze Provence rosé is erg lekker om tijdens de paasbrunch te nuttigen bij gerechten, zoals bijvoorbeeld een lichte salade, risottobitterballen of oesters.

Paaswijn #5: Rocca Pinot Grigio Blush Rosé

Deze Zuid-Franse rosé wijn is prachtig! Hij heeft verfijnde fruitige aroma's, zoals aardbei, framboos en papaja. De fijne, mineralige afdronk met een klein bittertje is de kers op de taart.

Henri Gaillard Rosé Côtes de Provence is erg lekker om tijdens de paasbrunch te nuttigen bij gerechten, zoals een lichte salade, tapas, barbecue of om gewoon zo te drinken.

Paaswijn #6: Rive Della Chiesa Pinot Grigio Frizzante

Deze mousserende wijn is erg fruitig, zacht en gris. Hij bevat fruitige tonen van limoen en appel. Qua smaak is de Rive della Chiesa Pinot Grigio Frizzante zacht en verfijnd met frisse zuren.

Deze bubbel is erg lekker tijdens het paasontbijt bij bijvoorbeeld luxe broodjes met verschillende vleeswaren of gerookte zalm.

Bovenstaande wijnen en meer vindt u in ons assortiment paaswijnen!

Wijntips bij dit bericht: