Wijntips

Pasen: welke wijn bij ei?

pasen-welke-wijn-bij-e

Nog even en dan is het Pasen. De dag dat we schaamteloos tientallen chocolade eitjes naar binnen mogen werken. Niet alleen eieren van chocolade, ook de 'gewone' eieren zijn een groot succes. Wat dacht u trouwens van een goed glas wijn? Die mag natuurlijk ook niet ontbreken! Maar, welke wijn drink je dan precies bij ei?

Welke wijn bij ei?

Het is vrij lastig een goed matchende wijn te vinden bij ei. Ei is namelijk niet zuur, waardoor de meeste wijnen erg zuur overkomen. Geloof me, dat is niet erg aangenaam. Toch is er één topper die goed gaat met ei: de Pinot Blanc. Deze wijn is erg soepel en heeft een lage zuurgraad. Dit gaat mooi samen met het romige karakter van het eigeel.

Pinot Blanc is overigens een allemansvriend. Eieren eet je vaak in combinatie met een broodje, kaas, vleeswaren, etc.. Hier kan de Pinot Blanc goed tegenop en binnen de kortste keren heb je een perfecte wijnspijs combinatie!

Onze wijntip bij ei: SGJ Bimmerle Weisser Burgunder (Pinot Blanc)

Welke wijn bij chocolade eitjes?

Chocolade eitjes heb je in verschillende gedaantes: van witte chocolade met nootjes tot aan pure chocolade met karamel. Eén ding is zeker: chocolade eitjes zijn zoet. Kies daarom ook voor een erg zoete wijn, zoals een dessertwijn of port. Vooral pure chocolade gaat erg goed samen met port.

Onze wijntips bij chocolade eieren: Ruby Port of Torres Floralis Moscatel Oro

 

Bekijk ons assortiment met paaswijnen!

Wijntips bij dit bericht:
 1. Ferreira Ruby Port

  Ferreira Porto Ruby

  Jeugdige rode port van het prachtig wijnhuis 'Ferreira' dat al jaren op nummer één staat in Portugal! ..Lees meer

  Vanaf € 9,95
 2. SGJ Bimmerle Weisser Burgunder Trocken

  SGJ Bimmerle Weisser Burgunder Trocken

  Duitse witte wijn met de smaak van rijpe peer, perzik, ananas en citrus. De afdronk is mooi zacht en ietwat mineralig. ..Lees meer

  Vanaf € 9,90