Wijntips

Aspergewijn 2019

27 Mar 2018
aspergewijn 2018

De asperges liggen al volop in de winkels. Ons hart gaat al sneller kloppen, want asperge + wijn = 100% perfectie! In 2017 is onze Manoir Grignon Muscat Sec door de Verenigde Vinologen Nederland tot Nederlandse Aspergewijn 2017 vernoemd. Wat ons betreft is deze witte wijn zeker ook de aspergewijn van 2019! Naast deze aspergewijn hebben we nog een aantal andere mooie wijnen die van ons de titel aspergewijn 2019 verdienen.

Lekkere wijnen bij asperges

La Joven Garnacha Blanco

Deze ultieme aspergewijn bestaat voor 100% uit blauwe druiven: Garnacha Tinto. Hij is licht en helder van kleur. In de mond heeft deze La Joven Garnacha Blanco een frisse aromatische kracht met meloen, zoethout en wat mineralige tonen. Hij is rond en vol in de mond. De frisheid van citrus zorgt ervoor dat deze prachtige Spanjaard goed in balans is. Een heerlijke wijn, 100% biologisch en smaakt heerlijk met asperges!

Negro Langhe Doc Onorata

Deze heerlijke volle en stevige witte wijn heeft een eigen karakter. In de geur heeft hij tonen van bloemen, appels, limoen en iets van groene kruiden. De smaak is vol met veel wit fruit en achter op de tong lichte groene kruiden en limoen. De afdronk van deze witte wijn is heerlijk zacht. Hij heeft een mooie strogele kleur met groene reflecties. Wij schenken deze aspergewijn in ieder geval bij onze aspergegerechten.

Manoir Grignon Muscat Sec

Niet voor niets door het Aspergecentrum en de VVN (Verenigde Vinologen Nederland) uitgeroepen tot aspergewijn van 2017! Een opvallende muskaatwijn uit Zuid-Frankrijk. Explosief en toch ingetogen. Kruidig, sappig en lichtvoetig van smaak. Manoir Grignon Muscat Sec geeft een herkenbare muscat geur van vlierbes. Deze wijn is heel aromatisch waardoor hij goed combineert met aspergegerechten die hoog op smaak zijn!

SGJ Bimmerle Weisser Burgunder (Pinot Blanc)

Deze aspergewijn behoort zeker in dit rijtje van aspergewijnen 2019 thuis! De witte wijn heeft tonen van peer, meloen en bloesem De afdronk is zacht en prettig. Deze wijn maakt je aspergegerecht compleet.

Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz

Een echte klassieker als het gaat om de combinatie met asperges! Een prachtige wijn uit de Elzas met aangename aroma's van rijp fruit. Hij heeft een gouden kleur met groene reflecties. Michel Léon Pinot Blanc is dorstlessend, goed gebalanceerd en fris van smaak. Heerlijke aspergewijn!

Cigale Classique Chardonnay Viognier

Last but not least: aspergewijn nummero 8. Een frisse witte wijn met de smaak van exotisch fruit en een hint amandelen. De wijn heeft een bleekgele tot ietwat groene kleur met een verfijnde geur van rijp geel fruit en witte bloemen. Heerlijk bij het traditionele aspergegerecht met ham, ei en botersaus.

Bekijk ons assortiment aspergewijnen 2019!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Cigale Classique Chardonnay Viognier

    Cigale Classique Chardonnay Viognier

    Een heerlijke frisse witte wijn met in de smaak exotisch fruit en een hint amandelen. ..Lees meer

    Vanaf € 7,99
  2. Philippe Michel Pinot Blanc

    Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz

    Heerlijke Elzasser, van het bekende wijnhuis Arthur Metz. Dorstlessend, fris van smaak. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  3. Manoir Grignon Muscat Sec

    Manoir Grignon Muscat Sec

    Een opvallende droge Muscat wijn uit het Zuid-Franse. Lekker kruidig, sappig, maar toch lichtvoetig qua smaak! ..Lees meer

    Vanaf € 8,75
  4. SGJ Bimmerle Weisser Burgunder Trocken

    SGJ Bimmerle Weisser Burgunder Trocken

    Duitse witte wijn met de smaak van rijpe peer, perzik, ananas en citrus. De afdronk is mooi zacht en ietwat mineralig. ..Lees meer

    Vanaf € 9,90
  5. Negro Langhe Doc Onorata

    Negro Langhe Doc Onorata

    Een prachtige Italiaanse witte wijn van het befaamde wijnhuis Negro! ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 10,90
  6. La Joven Garnacha Blanco La Joven Garnacha Blanco

    La Joven Garnacha Blanco

    Ware smaakexplosie uit Spanje. Bestaat voor 100% uit het blanke sap van....blauwe druiven! ..Lees meer

    Rating:
    70%
    Vanaf € 6,95