Recepten

Garanalencocktail in tomaat

27 Mar 2018
garnalencocktail-in-tomaat

Tijdens de Paasbrunch weet ik wel wat ik op tafel zet. Deze garnalencocktail it is! Erg makkelijk te bereiden, maar niet te vergeten: ultiem genieten en al helemaal met een glaasje witte wijn.

Wijntip

Dit gerecht bevat voornamelijk zure tonen van de citroen en tomaat. Toch komt ook het romige van de garnalen en crème fraîche naar voren. Een perfecte wijn is een witte lichte en frisse wijn. Denk aan de Excelsior Sauvignon Blanc. Deze wijn is fris, zacht en bevat tonen van citrus. Dit haalt de smaak van de garnalen nog meer naar boven.

Wat heb je nodig voor 8 stuks?

  • 8 trostomaten
  • 100 gram Hollandse garnalen
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 5 theelepels crème fraîche
  • Handjevol fijngesneden dille
  • Zwarte peper en zout

Bereidingswijze

1) Kook het ei hard, laat het schikken en pel. Snijd het ei in kleine blokjes en doe in een kom.

2) Verwijder het kapje van de tomaten. Snijd er aan de onderkant van de tomaat een dun plakje af. Tot slot: verwijder de zaadlijsten.

3) Boen de citroen en rasp de schil. Pers een halve citroen uit.

4) Voeg de crème fraîche, dille, garnalen en citroenrasp bij de stukken ei en meng het geheel goed door elkaar. Voeg hier wat citroensap bij (naar smaak) en breng op smaak met peper en zout.

5) Verdeel het geheel van de garnalen over de tomaten.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: