- Recepten (106)
- In the spotlights (34)
- Algemeen (77)
- Wijntips (86)
- Wijnnieuws (7)
Het duurt nog wel even, maar u kunt maar beter voorbereid zijn: de paasbrunch. Omdat het één groot feest is én omdat ei niet kan ontbreken, hierbij het recept van een heerlijke taartje van ei!
Wijntip | Welke wijn bij hartige taart?
Bij dit recept spelen het ei, de kaas en ham de hoofdrol. Deze ingrediënten zijn voornamelijk romig. Hierbij past de SGJ Bimmerle Weisser Burgunder (Pinot Blanc). Deze wijn is soepel en heeft een lage zuurgraad. Dit gaat goed met het romige karakter van het gerecht.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 4 eieren
- 2 tomaten
- 4 plakken ontdooid bladerdeeg
- 8 plakken ham
- Geraspte kaas
- 2 eetlepels bieslook
- Zwarte peper en zout
Bereidingswijze
Kwartier voorbereiding | Kwartier oventijd
1) Verwarm de oven op 200 graden voor.
2) Vet een ovenschaal in en bekleed deze met bladerdeeg. Prik met een vork wat gaten in het deeg.
3) Snijd de tomaten in dunne plakken. Beleg het bladerdeeg met de plakken. Bestrooi het bladerdeeg met het bieslook, zwarte peper en geraspte kaas (hoeveelheid naar keuze). Leg hier de plakken ham overheen.
4) Breek de eieren, verdeeld over de schaal, boven de ham. Zorg ervoor dat je de dooiers heel laat.
5) Zet de schaal gedurende kwartier in de oven. Het taartje is klaar als het bladerdeeg bruin en krokant is en het ei is gestold.
6) Nadat het taartje klaar is, kun je deze eventueel nog bestrooien met peper en zout.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
SGJ Bimmerle Weisser Burgunder Trocken
Duitse witte wijn met de smaak van rijpe peer, perzik, ananas en citrus. De afdronk is mooi zacht en ietwat mineralig. ..Lees meer
Vanaf € 9,90