Recepten

Wilde eendenborstfilet op z'n Aziatisch

17 Oct 2017
wilde-eendenborstfilet-op-zn-aziatisch

Zondag 15 oktober is het culinaire wildseizoen officieel van start gegaan. Om in de sferen te blijven, hebben we een heerlijk wildgerecht voor u klaarstaan.

Wijntip

Louis Eschenauer Cabernet Sauvignon is een goede match met dit gerecht. De kruidigheid van deze wijn wordt versterkt door de kruidigheid van het gerecht, waardoor het geheel mooi in balans is.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 250 gram mie
  • 3 eendenborstfilets
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 2 eetlepels gemberpoeder
  • 300 gram paksoi
  • 250 gram kastanjechampignons
  • Sojasaus
  • Olijfolie
  • Sesamolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Pers de knoflook, snipper de ui, snijd de prei, paprika (in reepjes) en de champignons (in plakjes). Was de eendenfilets, snijd hier de vet vanaf en snijd de filets vervolgens in dunne plakjes.

2) Kook de mie, zoals aangegeven op de verpakking.

3) Verwarm in een wokpan wat olijfolie. Bak hier de knoflook en ui in. Voeg hier vervolgens de eendenborsten aan toe. Breng op smaak met peper en zout. Wok alles ongeveer drie minuten en haal daarna de vlees uit de pan en verpak het in aluminiumfolie.

4) Verwarm weer wat olie in de wok en bak hier de paprika, prei en champignons in. Giet de mie af en bak deze bij de groenten. Voeg hier wat sojasaus, gemberpoeder en sesamolie aan toe.

5) Serveer de mie met daarop de eendenborst.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: