- Recepten (107)
- In the spotlights (44)
- Algemeen (78)
- Wijntips (90)
- Wijnnieuws (8)
Overgewaaid uit Amerika en steeds populairder in Nederland: Halloween. Volgende week is het zover! Pompoenen en Halloween gaan hand en hand samen en wat is er nou leuker om een gepast gerecht klaar te maken? U raadt het al, iets met pompoen...
Wijntip | Welke wijn bij pompoensoep?
De soep is mild, romig en ietwat kruidig. De smaak van de pompoen zelf is niet erg uitgesproken. Om deze reden is het belangrijk om een wijn te schenken, waarbij de pompoen goed tot zijn recht komt en niet onderdrukt wordt. De wijn dient dus zacht en vol te zijn met weinig zuren. Een goede match zijn wijnen van de Chardonnay, Pinot Gris en Viognier. Onze voorkeur gaat uit naar een glas Campi Rudi Bianco Puglia.
Wat heb je nodig voor vier personen?
- 1 pompoen
- 1 ui
- 3 Granny Smith appels
- 750 kruidenbouillon
- 2 theelepels gedroogde rozemarijn
- 3 sneetjes witbrood (bij voorkeur ouder brood)
- 125 milliliter crème fraîche
- Halve liter water
Bereidingswijze
Voorbereiding ongeveer 15 minuten | Kooktijd 45 minuten
1) Verwarm een halve liter water. Snijd het brood in stukjes en leg deze in een kom. Giet hier vervolgens het hete water overheen. Knijp het water uit het brood.
2) Snijd de pompoen in blokjes. De pitten en draden gooi je weg. Zo ook de schil. Snipper de ui en snijd de appels in blokken. Pitten en klokhuis gooi je weg.
3) Doe het brood, de pompoen, appel, ui, rozemarijn en bouillon in een soeppan en breng alles ongeveer drie kwartier aan de kook. Dek de pan af en zet op laag vuur.
4) Nadat de soep heeft gekookt, pureer je de soep met een staafmixer. Maak de soep af door de crème fraîche hierdoorheen te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Een geweldige wijn voor echte liefhebbers van Italië! Een authentieke ‘winemasters blend’, gemaakt van de rijzende witte druivensoorten uit Puglia, de Trebbiano & Verdeca. ..Lees meer
Vanaf € 6,45