Recepten

Makreelkoekjes

26 Sep 2017
makreelkoekjes

Niets is lekkerder dan deze makreelkoekjes als snack of bijgerecht. Een perfect gerecht voor als je bijvoorbeeld nog wat aardappelen over hebt.


Wijntip

Makreel is een vrij vette vis en vraagt dan ook om een nogal stevige wijn die daar tegenop kan. Een glas Luigi Bosca Chardonnay is hier heerlijk bij! Door de kortstondige lagering op eikenhout heeft deze wijn een beschaafde vanilletoon en een volle, tikje boterachtige smaak. Voor liefhebbers van rood adviseren we de rode SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken (Pinot Noir). Als deze licht gekoeld gedronken wordt, is dit een heerlijke combinatie.

Wat heb je nodig voor vier personen?

  • 250 gram gerookte makreelfilet
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 1 ui
  • 1 ei
  • 10 gram peterselie
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Schil de aardappelen. Snijd ze in stukken en kook ze in 20 minuten gaar. Doe voor de smaak wat zout in het water.

2) Snijd de peterselie fijn en snipper de ui. Klop het ei. 'Pluis' de makreelfilet.

3) Nadat de aardappelen zijn gekookt, prak je deze. Meng hier de makreel, de ui, het ei en de peterselie doorheen. Maak van het geheel ongeveer 12 koekjes: maak bolletjes en druk deze plat.

4) Verhit wat olie in een koekenpan en bak de koekjes gaar.

Enjoy!

Wijntips bij dit bericht: