SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken (Pinot Noir)

Vanaf € 8,95

Availability: Op voorraad, vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis!

€ 9,95
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 9,95
  • 6 flessen€ 8,95
SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken (Pinot Noir)

SGJ Bimmerle Spätburgunder is robijnrood van kleur en heeft tinten van rode bessen, bosbessen, bramen en zoete kers. Deze rode wijn prikkelt met een pittige toon. Op het gehemelte in hij zacht met een lange afdronk.

SGJ staat voor Siegbert (grootvader), Gerold (vader) & Josef (zoon en kleinzoon). De passie voor het maken van wijn heeft de familie Bimmerle, dus al meer dan drie generaties verenigd!


De fascinatie van de familie voor wijn begon in 1936. Siegbert Bimmerle runt dit familiebedrijf sinds 1986. Kwaliteit is al jaren de sleutel tot succes voor Siegbert Bimmerle. Hij maakt nooit een compromis als het gaat om de kwaliteit van zijn wijnen. Zijn dagelijkse motivatie is dan ook om het allerbeste nog beter te maken! Door de jaren heen heeft Siegbert er alles aan gedaan om dit prachtige wijnhuis te ontwikkelen tot een van de meest geavanceerde wijnmakerijen in de regio Baden. En met succes! Tegenwoordig is hij een van de grootste en modernste particuliere wijnbouwers in Baden.


Baden is het warmste Duitse wijnbouwgebied. Hier raast een lichte Mediterrane wind die, vanuit Zuid-Frankrijk, de lagere Rijnvallei bereikt. Dit zorgt voor een perfecte ontwikkeling en groei van de verschillende druivensoorten die gebruikt worden voor de wijnen van Bimmerle. De druivenstokken zijn soms wel tot 45 jaar oud! De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt en gekoeld totdat ze verwerkt worden. Alle wijnen van Bimmerle worden gebotteld in de eigen, moderne wijnmakerij waarbij altijd de constante en hoge kwaliteit van de wijnen gewaarborgd wordt.

Kleur en type Rood: elegant en fruitig
Land Duitsland
Streek Baden
Jaargang 2018
Druivensoort Spätburgunder
Serveertip SGJ Bimmerle Spätburgunder (Pinot Noir) is heerlijk bij rosbief en hartige groenten.
Afsluiting Schroefdop
Bewaaradvies Nu op dronk, kan na oogst nog 6 jaar worden weggelegd
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 0,75l

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Waardering