SGJ Bimmerle Grauer Burgunder Trocken (Pinot Gris)

Vanaf € 8,95

Availability: Op voorraad, vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis!

€ 9,95
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 9,95
  • 6 flessen€ 8,95
SGJ Bimmerle Grauer Burgunder Trocken (Pinot Gris)

SGJ Bimmerle Grauer Burgunder is een witte wijn met tinten van peer, grapefruit, mandarijn en citrus. De wijn heeft een heldere, minaralige afdronk met een klein bittertje. Een wijn met een harmonieus karakter!

SGJ staat voor Siegbert (grootvader), Gerold (vader) & Josef (zoon en kleinzoon). De passie voor het maken van wijn heeft de familie Bimmerle, dus al meer dan drie generaties verenigd!


De fascinatie van de familie voor wijn begon in 1936. Siegbert Bimmerle runt dit familiebedrijf sinds 1986. Kwaliteit is al jaren de sleutel tot succes voor Siegbert Bimmerle. Hij maakt nooit een compromis als het gaat om de kwaliteit van zijn wijnen. Zijn dagelijkse motivatie is dan ook om het allerbeste nog beter te maken! Door de jaren heen heeft Siegbert er alles aan gedaan om dit prachtige wijnhuis te ontwikkelen tot een van de meest geavanceerde wijnmakerijen in de regio Baden. En met succes! Tegenwoordig is hij een van de grootste en modernste particuliere wijnbouwers in Baden.


Baden is het warmste Duitse wijnbouwgebied. Hier raast een lichte Mediterrane wind die, vanuit Zuid-Frankrijk, de lagere Rijnvallei bereikt. Dit zorgt voor een perfecte ontwikkeling en groei van de verschillende druivensoorten die gebruikt worden voor de wijnen van Bimmerle. De druivenstokken zijn soms wel tot 45 jaar oud! De druiven worden zorgvuldig met de hand geplukt en gekoeld totdat ze verwerkt worden. Alle wijnen van Bimmerle worden gebotteld in de eigen, moderne wijnmakerij waarbij altijd de constante en hoge kwaliteit van de wijnen gewaarborgd wordt.

Kleur en type Wit: fris en droog
Land Duitsland
Streek Baden
Jaargang 2020
Druivensoort Grauburgunder
Serveertip SGJ Bimmerle Grauer Burgunder (Pinot Gris) is heerlijk bij vis en schaaldieren.
Afsluiting Schroefdop
Bewaaradvies Nu op dronk, de wijn is op zijn best als deze jong gedronken wordt
Alcoholpercentage 12,5%
Inhoud fles 0,75l

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Waardering