Feudo Arancio Rosato

Italiaanse wijn | Sicilië | Nero d'Avola | 2023

Feudo Arancio Rosato is een bijzondere en bijzonder lekkere Siciliaanse rosé, gemaakt van duurzaam geteelde Nero d’Avola druiven. Hoewel de Nero d'Avola vooral bekend is van die heerlijke fruitige donkerrode wijnen uit Sicilië, hebben ze bij Feudo Arancio ontdekt dat deze druif zich ook perfect leent om er er rosé van te maken.

Deze Feudo Arancio Rosé is geen bleke Provençaalse dame, maar eentje met een mooie blos op de wangen. De druiven zijn afkomstig van hoger gelegen wijngaarden waardoor de wijn al bij de eerste slok een frisse en elegante indruk maakt.

De typische knapperige fruittonen doen je direct denken aan verse frambozen en bramen. Hij heeft een heerlijk zacht mondgevoel.  De perfecte balans tussen mineraliteit en frisheid zorgt voor een heerlijke levendige rosé.

Het is oppassen geblazen met deze rosé hoor, want na 1 slok van deze wijn, wil je nooit meer anders...;)!

 

Rose: fruitig en kruidig Rose: fruitig en kruidig
Vanaf € 6,65
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 8,99
6 flessen € 6,65
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De winery van Feudo Arancio is ontworpen met respect voor de Siciliaanse tradities, de omgeving en de natuur. Duurzaamheid heeft alle aandacht: van zonnepanelen tot reductie in het gebruik van chemische middelen en met focus op recycling. De wijnen zijn harmonieus, karaktervol en weerspiegelen het temperament en de kenmerken van Sicilië: de zon, de zee en de natuur. Dat proef je ook terug in deze heerlijke Feudo Arancio Rosato.

Door de jaren heen, heeft Feudo Arancio, terecht, veel prijzen ontvangen!

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: