Wijntips

Welke wijn bij paddenstoelen?

09 Mar 2020
welke-wijn-bij-paddenstoelen

Champignons, shiitake, truffels, portobello en eekhoorntjesbrood; zo kan ik nog wel even doorgaan. Paddenstoelen zijn erg populair in de Nederlandse keuken. Van een romige saus tot aan mayonaise, soep en een wok gerecht. Met paddenstoelen kun je alle kanten op. Wat betreft paddenstoelen en wijn... Het kan of heel goed gaan of heel slecht. Wij hebben de lekkerste combinaties voor u klaarstaan!

Paddenstoelen en Chardonnay

Ga je voor een romig gerecht met paddenstoelen, zoals bijvoorbeeld een champignonsoep of champignon roomsaus, kies dan voor een houtgerijpte Chardonnay. Door de houtrijping krijgt de wijn een volle, ronde smaak. Hierdoor vullen zowel de wijn als het gerecht elkaar mooi aan.

Tip: Sun Gate Chardonnay

Paddenstoelen en Pinot Gris

Kies je voor een lichter paddenstoelengerecht, ga dan voor een wijn van de Pinot Gris. Een Grauburgunder uit Duitsland om precies te zijn! Deze wijnen zijn vaak fruitig, maar je hebt ook wat meer mineralige varianten die wat aardse tonen bevatten. Deze aardse tonen gaan erg goed met champignons. Hierdoor komen de smaken van zowel de wijn als het gerecht mooi naar voren.

Tip: SGJ Bimmerle Grauer Burgunder

Paddenstoelen en Pinot Noir

Drink je liever een rode wijn? Dan is een Pinot Noir een goede keuze. De Pinot Noir wordt ook wel de klassieker onder de paddenstoelwijnen genoemd. De wijnen van de Pinot Noir zijn vaak erg fruitig, maar bevatten ook een mooie aardse smaak. Deze elementen maken de wijn uiterst geschikt voor paddenstoelen!

Tip: Manoir Grignon Pinot Noir

Wijntips bij dit bericht: