Wijntips

5x wijnen uit de Elzas

23 Oct 2018
5-x-wijnen-uit-de-elzas

Elzas wijnen worden vaak geassocieerd met het voorjaar, maar wist je dat ze ook in het najaar prima smaken. Ze gaan namelijk perfect met wat zwaardere gerechten en daarnaast zijn ze perfect om van te genieten onder een dekentje bij de open haard! Hieronder de zes lekkerste Elzas wijnen.

Lekkere Elzas wijnen

Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz

Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz heeft een prachtige gouden kleur met groene reflecties. In de neus vinden we aangename aroma's van rijp fruit. Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz is heerlijk dorstlessend, goed gebalanceerd en fris van smaak. Prachtige wijn uit de Elzas van het zeer bekende wijnhuis Arthur Metz.

Wijn & spijs: Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz is een voortreffelijke wijn bij asperges, een koud buffet of vis in saus.

Philippe Michel Pinot Gris Arthur Metz

Philippe Michel Pinot Gris Arthur Metz heeft een prachtige goudgele kleur. In de neus is deze wijn rijk en expressief met aroma's van rijp fruit. In de smaak van deze wijn vindt men tonen van hazelnoot en rozijnen. Philippe Michel Pinot Gris Arthur Metz is een volle en rijke wijn zonder dat hij zwaar en overheersend is.

Wijn & spijs: Philippe Michel Pinot Gris Arthur Metz is heerlijk bij vleesgerechten waar je anders wellicht voor rode wijn zou kiezen. Door de hoeveelheid restsuikers in combinatie met de volle smaken van citrus en exotisch fruit past hij zeer goed bij vlees gecombineerd met zoetere (fruit) sauzen, zoals varkensvlees met appel. Ook heel lekker bij gerechten met kip of foie-gras.

Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz is een ronde en gestructureerde wijn met een heerlijke afdronk. Een krachtige en licht kruidige neus die verfijnd wordt met aroma's van bloemen, lychees en gekonfijt fruit. Deze wijn heeft een mooie, intense goudachtige kleur.

Wijn & spijs: Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz is heerlijk als aperittief, bij foie gras, Aziatische gerechten, Munster en Roquefort kaas of als dessert.

Philippe Michel Riesling Arthur Metz

Philippe Michel Riesling van het wijnhuis Arthur Metz heeft een prachtige gouden kleur. Deze wijn heeft een frisse en fruitige neus met tonen van citrus en exotische vruchten. In de smaak is deze Riesling goed gebalanceerd met zeer zachte aroma's.

Wijn & spijs: Philippe Michel Riesling Arthur Metz is heerlijk bij gegrilde gamba's, sushi, kreeft, zuurkool en langoustines.

Arthur Metz Cremant D'alsace Brut Prestige

Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige heeft een bleke gele kleur met groene reflecties. Mooi schuimend met levendige fijne bubbels. In de neus is deze Cremant d'Alsace expressief met tonen van wit fruit. Deze aroma's zijn ook in de smaak terug te vinden. Aangename afdronk.

Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige Magnum is heerlijk als aperitief maar ook om te proosten bij elke feestaangelegenheid met familie en/ of vrienden.

Bekijk ons assortiment wijnen uit wijnstreek Elzas.

Wijntips bij dit bericht:
  1. Philippe Michel Pinot Blanc

    Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz

    Heerlijke Elzasser, van het bekende wijnhuis Arthur Metz. Dorstlessend, fris van smaak. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  2. Philippe Michel Riesling

    Philippe Michel Riesling Arthur Metz

    Afkomstig van het prestigieuze wijnhuis Arthur Metz. Smaakvolle, uitgebalanceerde Elzasser. ..Lees meer

    Vanaf € 11,99
  3. Philippe Michel Pinot Gris

    Philippe Michel Pinot Gris Arthur Metz

    Volle en rijke Elzasser zonder dat hij zwaar en overheersend is. ..Lees meer

    Vanaf € 11,99
  4. Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige

    Arthur Metz Cremant d'Alsace Brut Prestige

    Cremant d'Alsace Brut Prestige is afkomstig van het prestigieuze wijnhuis Arthur Metz gelegen in de Elzas. ..Lees meer

    Vanaf € 10,49
  5. Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

    Philippe Michel Gewürztraminer Arthur Metz

    Een ronde en gestructureerde wijn uit de Elzas met een heerlijke afdronk. ..Lees meer

    Vanaf € 12,45
  6. Proefpakket Elzas (3 flessen)

    Proefpakket Elzas (3 flessen)

    Probeer en ontdek zelf hoe smaakmakend deze Elzas wijnen zijn. ..Lees meer

    € 36,85 € 33,95