Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Paddenstoelen zijn voor mij onmisbaar in de keuken. Je kan er alle kanten mee op en ze smaken eigenlijk altijd lekker! Dit keer hebben we een heerlijk seizoensgerecht, namelijk romige paddenstoelpakketjes.
Wijntip
Dit gerecht is erg romig en dat komt mede door het melk en roomboter. kies voor een houtgerijpte Chardonnay. Door de houtrijping krijgt de wijn een volle, ronde smaak. Hierdoor vullen zowel de wijn als het gerecht elkaar mooi aan. Denk aan de XR Chardonnay Xavier Roger!
Wat heb je nodig voor 8 stuks?
- 500 gram gemengde paddenstoelen
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 groentebouillonblokje
- 500 milliliter volle melk
- 40 gram bloem
- 75 gram roomboter (ongezouten)
- 1 ei
- Peper en zout
Bereidingswijze
Minder dan een half uur bereiden | 25 minuten oventijd
1) Verwarm de oven voor op 200 graden.
2) Snipper de ui en snijd de paddenstoelen in plakjes.
3) Bekleed een bakplaat met ovenpapier en leg het bladerdeeg op de bakplaat.
4) Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg met het geklopte ei. Prik met een vork wat gaatjes in het deeg en bak ze ongeveer 25 minuten goudbruin in de oven.
5) Verhit ongeveer één derde van de boter in een pan en fruit hier de ui in. Bak de paddenstoelen mee gedurende vijf minuten op hoog vuur.
6) Doe de rest van de boter in een steelpan en verhit. Voeg de bloem toe en meng totdat je een lichtbruin mengsel hebt. Voeg de melk toe. Verkruimel het bouillonblokje en voeg toe. Roer totdat je een gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de gebakken paddenstoelen toe aan de saus.
7) Snijd een vierkant uit het bovenste deel van het bladerdeeg, zodat er een bakje ontstaat. Vul dit met de paddenstoelen.
Smakelijk!

-
XR Chardonnay Xavier Roger
Heerlijke witte wijn met een licht houtrijping. Zacht en vol van smaak met boterachtige noten en grapefruit aroma's. ..Lees meer
Vanaf € 6,45