Wijntips

Welke wijn bij de borrel?

25 Nov 2019
welke-wijn-bij-de-borrel

Bij een borrel zijn lekkere hapjes en een goed glas wijn niet weg te denken. Toch kan het lastig zijn de juiste wijnen bij je borrelhapjes te vinden. Wij helpen u een handje op weg!

Let op de smaken

De borrelhapjes zijn bepalend. Let hierbij goed op de smaken. Kiest u hapjes met voornamelijk kazen of gaat u liever voor kruidige worstjes en olijven? Probeer voor de gevarieerde smaken van de hapjes een toegankelijke wijn te vinden die dus bij alle borrelhapjes matcht.

Het is trouwens het beste voor zowel de smaken van je borrelhapjes als de wijnen dat de hapjes binnen een thema vallen. Denk bijvoorbeeld Spaanse tapasgerechten, kazen, Italiaanse hapjes, etc..

Toegankelijke wijn

De ideale borrelwijn is een toegankelijke wijn. Hiermee wordt een wijn bedoeld die niet te overheersend is, maar tegelijkertijd wel genoeg body heeft om met de verschillende smaken van de borrelhapjes te kunnen dealen.

Ideale witte borrelwijn

De ideale witte wijn voor bij de borrel is fris en fruitig. Ze zijn niet te gecompliceerd en sluiten goed aan bij de meeste borrelhapjes. Deze wijnen zijn vaak niet te zuur en hebben een niet te ronde smaak.

Tip: La Joven Garnacha Blanco & Baglio al Sole Pinot Grigio Friuli Grave DOC

Ideale rode borrelwijn

De ideale rode wijn voor bij de borrel is een soepele wijn met weinig zuren en tannines en een medium body.

Tip: La Joven Garnacha Tinto, Les Deux Pins Merlot & Degras Estate Merlot

Ideale bubbel

Borrelt u liever met mousserende wijnen? Ook dat is een goede keuze! Kies dan bijvoorbeeld voor een prosecco. Deze is niet te zuur of te zwaar en is vaak fris en fruitig. Vooral bij gefrituurde borrelhapjes doet een Prosecco het erg goed. Het vettige karakter van de hapjes gaat erg goed met de bubbels.

Bekijk ons assortiment borrelwijnen!

Wijntips bij dit bericht: