Wijntips

Top 5 mosselwijnen

01 Oct 2023

Het mosselseizoen is in volle gang! En wat is er nu beter dan deze heerlijke mosselgerechten te combineren met de perfecte mosselwijn? Wij hebben een top 5 samengesteld met de beste en lekkerste mosselwijnen!

De lekkerste mosselwijnen

Mosselwijn #1 Philippe Michel Pinot Blanc

Philippe Michel Pinot Blanc is een perfecte mosselwijn vanwege de frisheid, neutrale smaak, veelzijdigheid en het lichte fijne karakter. Mosselen worden bereid met verschillende sauzen en kruiden, denk hierbij aan knoflook en witte wijn. Doordat deze mosselwijn een neutrale en aromatische veelzijdigheid heeft blend dit goed met de verschillende sauzen en kruiden.

Mosselwijn #2 Jose Galo Rueda Verdejo

Jose Galo Rueda Verdejo heeft een helder groen/gele kleur en in de neus tonen van grapefruit. Ook aroma's van anijs zal je gelijk herkennen. Hij is erg fris en sappig. De Verdejo wijn heeft een lekker bittertje in de smaak. Deze mosselwijn staat bekend om de citrus- en groente tonen wat een heerlijke aanvulling is bij de natuurlijke smaak van mosselen. Deze verfijnde Verdejo zorgt ervoor dat het mosselgerecht licht en evenwichtig blijft.

Mosselwijn #3 Hans Greyl Sauvignon Blanc

Hans Greyl Sauvignon Blanc is een heerlijke frisse wijn uit Nieuw-Zeeland, een echte top mosselwijn. De kleur van deze wijn is licht goudkleurig. In de neus tonen van kruisbes en citrus en smaken van appel, citrus, perzik, mango en abrikoos. De uitstekende balans tussen de fruitigheid en frisheid van de wijn maakt het DE perfecte wijn-mosselcombinatie. Deze balans maakt het geschikt voor veel verschillende bereidingen van mosselen.

Mosselwijn #4 Foncastel Picpoul de Pinet AOP

Foncastel Picpoul de Pinet AOP is een Franse witte wijn heeft een mooie lichte kleur met prachtige groene schitteringen, frisse geuren van citroen en grapefruit. In de mond is het een volle en crispy wijn. Deze Franse witte wijn kenmerkt zich door de heerlijke citrus tonen, deze gaan goed samen met de natuurlijke smaak van mosselen en helpen om het mosselgerecht op te frissen.

Mosselwijn #5 Con un Par Albariño

Con un Par Albariño is een karakteristieke frisse Spaanse witte wijn. Geuren van mandarijn, oranjebloesem, wit fruit en citrus, die in de smaak ook mooi terugkomen. Deze wijn bevat een mooie zuurgraad die zorgt voor de perfecte balans. Deze zuurgraad kan uitstekend contrasteren met de zeeachtige smaak van mosselen, waardoor de wijn een frisse aanvulling krijgt op de mosselgerechten.

We hebben we nog heel veel meer mosselwijnen in ons assortiment. Ga naar onze pagina mosselwijnen!

Wijntips bij dit bericht:
  1. Jose Galo Rueda Verdejo Jose Galo Rueda Verdejo

    José Galo Rueda Verdejo

    Misschien wel het spannendste Spaanse wit van dit moment! Jose Galo is 100% Verdejo druif uit de Rueda. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    € 8,99 € 7,45
  2. con un par albarino vicente gandia con un par albarino vicente gandia

    Con un Par Albariño Vicente Gandia

    Werkelijk een heerlijke Spaanse witte wijn die ook begeerd wordt door het Spaanse koningshuis! ..Lees meer

    Vanaf € 17,45
  3. Philippe Michel Pinot Blanc

    Philippe Michel Pinot Blanc Arthur Metz

    Heerlijke Elzasser, van het bekende wijnhuis Arthur Metz. Dorstlessend, fris van smaak. ..Lees meer

    Vanaf € 9,99
  4. Hans Greyl Sauvignon Blanc

    Hans Greyl Sauvignon Blanc 2022

    De heerlijke geur van kruisbes en citrus, die zo kenmerkend is voor een Sauvignon uit Nieuw Zeeland, zorgt ervoor dat je meteen een slok wilt nemen! ..Lees meer

    Vanaf € 8,95
  5. Foncastel Picpoul de Pinet AOP

    Foncastel Picpoul de Pinet AOP

    Een wonderschone Picpoul de Pinet, ook wel 'Chablis van het zuiden' genoemd! Een volle en crispy wijn, gemaakt van een wel heel unieke druif. ..Lees meer

    Vanaf € 8,95