Foncastel Picpoul de Pinet AOP

Franse wijn | Picpoul de Pinet AOP (Languedoc Roussillon) | Picpoul | 2023

Foncastel Picpoul de Pinet AOP is de perfecte wijn voor een echte wijnliefhebber! Deze Franse witte wijn heeft een mooie lichte kleur. Als je goed kijkt, zie je mooie groene schitteringen. Frisse geuren van citroen en grapefruit doen elk hun best om je aandacht te winnen.

Na een slok van deze Picpoul de Pinet proef je een volle en crispy wijn. De frisse fruitige geuren komen mooi naar voren. Zo ook een kleine ziltigheid. Die combinatie is overigens echt perfect en mooi in balans.

Picpoul de Pinet wijn staat ook wel bekend als ‘de Chablis van het zuiden’. Hij heeft namelijk net zo'n goede kwaliteit en smaak als een Chablis, maar dan voor een veel lagere prijs!

Wit: strak en fruitig Wit: strak en fruitig
Vanaf € 8,95
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 9,95
6 flessen € 8,95
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

Dat in Picpoul de Pinet de zee een grote rol speelt, blijkt wel uit de flessen waar een Picpoul de Pinet altijd in gebotteld wordt. De wijn zit namelijk altijd in een smalle lange fles: Bouteille Neptune. Bovenaan de hals zijn er golven gedrukt in de fles. Dit verwijst naar de herkomst: het doprje Pinet dat vlakbij de zee ligt. Picpoul de Pinet wijnen bevatten vaak een kleine ziltigheid. Dit heeft de wijn te danken aan de ziltige zeewind die door de wijngaarden raast.

Hoe waardeert u dit product?


Waardering