Foncastel Picpoul de Pinet AOP

Franse wijn | Picpoul de Pinet AOP (Languedoc Roussillon) | 100% Picpoul
Aanbieding
Vanaf € 8,25

Availability: Op voorraad, vandaag besteld, binnen 3 werkdagen in huis!

€ 9,25
  • Vanaf per fles
  • 1 fles€ 9,25
  • 6 flessen€ 8,25
Foncastel Picpoul de Pinet AOP
Franse wijn | Picpoul de Pinet AOP (Languedoc Roussillon) | 100% Picpoul
Foncastel Picpoul de Pinet AOP is de perfecte wijn voor een echte wijnliefhebber! Deze Franse witte wijn heeft een mooie lichte kleur. Als je goed kijkt, zie je mooie groene schitteringen. Frisse geuren van citroen en grapefruit doen elk hun best om je aandacht te winnen. Na een slok van deze Picpoul de Pinet proef je een volle en crispy wijn. De frisse fruitige geuren komen mooi naar voren. Zo ook een kleine ziltigheid. Die combinatie is overigens echt perfect en mooi in balans.

Picpoul de Pinet wijn staat ook wel bekend als ‘de Chablis van het zuiden’. Qua smaak doet een Picpoul de Pinet echt niet onder aan een Chablis!
Foncastel Picpoul de Pinet AOP is niet zomaar een witte wijn. Dit is een wijn, afkomstig uit het gebied langs de oevers van een enorm meer: Étang de Thau. Hier worden enorm veel oesters gevangen. Aan de oevers van dit meer groeit de oudste druivensoort van de Languedoc: Picpoul. Dit is een unieke druif die alleen maar in en rond het dorpje Pinet groeit. Vandaar de naam ‘Picpoul de Pinet’. Dit is de enigste appellatie in Frankrijk dat vernoemd is naar een druif.

Dat in het gebied de zee een grote rol speelt, blijkt wel uit de flessen waar een Picpoul de Pinet altijd in gebotteld wordt. De wijn zit namelijk altijd in een smalle lange fles: Bouteille Neptune. Bovenaan de hals zijn er golven gedrukt in de fles. Dit verwijst naar de herkomst: het doprje Pinet dat vlakbij de zee ligt. Picpoul de Pinet wijnen bevatten vaak een kleine ziltigheid. Dit heeft de wijn te danken aan de ziltige zeewind die door de wijngaarden raast.
Kleur en type Wit: fris en droog
Land Frankrijk
Streek Languedoc Roussillon
Jaargang 2021
Serveertip Foncastel Picpoul de Pinet AOP is heerlijk bij asperges en (bijna) alles wat uit de zee komt. Denk aan zeevruchten en schelpdieren met in het bijzonder oesters.
Afsluiting Schroefdop
Bewaaradvies Nu op dronk. De wijn kan enkele jaren weggelegd worden.
Alcoholpercentage 13%
Inhoud fles 0,75l

Hoe waardeert u dit product? *

 
1
2
3
4
5
Waardering

U bent wellicht ook geïnteresseerd in de volgende producten: