Wijntips

Welke wijn bij pepernoten, chocoladeletters en marsepein?

pakjesavond-welke-wijn-bij-pepernoten-chocoladeletters-en-marsepein

Sinterklaas is in het land. Ook al is het een kinderfeest, het is toch gezellig om gezellig met de kinderen mee te genieten. Vooral van al het snoepgoed! Wist je dat dit snoepgoed ook erg goed gaat met een lekker glas wijn? Wij hebben een aantal mooie wijntips voor je!

Welke wijn bij pepernoten?

Pepernoten zijn zoet en zeer aromatisch. Gaat u het liefst voor een rode wijn, kies dan een kruidige rode wijn, zoals de Victor Berard Chateauneuf Du Pape. Ook een dessertwijn, zoals de Torres Floralis Moscatel Oro, is een goede optie. De zoete smaken in zowel de wijn als pepernoten versterken elkaar in een positieve zin. Wat je juist niet moet doen, is een bittere wijn met veel tannine. Hierdoor vallen bepaalde smaken weg, waardoor het er niet lekkerder op wordt.

Welke wijn bij de chocoladeletter?

Chocoladeletters zijn er in verschillende smaken. Bij een pure chocoladeletter is een zoete port een aanrader. Denk bijvoorbeeld aan de Ferreira Port Tawny. Bij een chocoladeletter van melkchocolade, adviseren we een wat frissere wijn, zoals een prosecco of cava. Denk bijvoorbeeld aan de Cava van Vincente Gandia: El Miracle Cava Brut.

Welke wijn bij marsepein?

Natuurlijk mag marsepein ook niet ontbreken. Bij dit zoetgoed past een wijn die de zoetheid aankan. Ga dus voor een friszoete witte wijn, zoals de XR Petite Douceur Xavier Roger.

Wijntips bij dit bericht:
 1. Ferreira Tawny Port

  Ferreira Porto Tawny

  Op vat gerijpte tawny port! Met veel karakter en tonen van zuidvruchten, noten en eikenhout is het genieten geblazen! ..Lees meer

  Rating:
  80%
  Vanaf € 9,95
 2. Excelsior Chardonnay

  Excelsior Chardonnay

  Smaakvolle Chardonnay uit Zuid-Afrika. Lekker veel tropisch fruit en iets van fruittonen. Volle en rijke witte wijn. ..Lees meer

  Vanaf € 7,25
 3. El Miracle Cava Brut El Miracle Cava Brut

  El Miracle Cava Brut Vicente Gandia

  Heerlijke frisse cava met elegante bubbels. Afkomstig van het prachtige Spaanse wijnhuis Vicente Gandia! ..Lees meer

  Vanaf € 7,90
 4. Victor Berard Chateauneuf Du Pape

  Victor Berard Chateauneuf Du Pape 2022

  Top wijn uit de Rhône vallei. In deze wijn worden alleen de mooiste en beste druiven verwerkt. ..Lees meer

  Vanaf € 26,95