Wijntips

Champagne ontbijt?

04 May 2018
champagne-ontbijt

Wie denkt dat Champagne niet geschonken kan worden tijdens het ontbijt, heeft het mis. Champagne bij je ontbijt geeft het moment net wat extra's. Ben jij van plan om je moeder tijdens Moederdag te verassen met een ontbijt op bed? Vergeet dan zeker de Champagne niet! Maar, wat is nou de beste Champagne die je tijdens het ontbijt drinkt? We geven je een aantal tips.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat de soort Champagne grote invloed heeft op de ingrediënten van je ontbijt. Kies dus eerst de ingrediënten uit en op basis daarvan de Champagne of andersom.

Soorten Champagne

Er zijn heel veel verschillende soorten Champagnes:

  • Doux = zoetst
  • Demi-sec = zoeter
  • Sec = zoet
  • Brut = droog
  • Extra brut = droger
  • Zéro dosage = droogst
  • Droge Champagnes

Bij droge Champagne passen croissants, bagels, bacon en garnalen het beste. Ook vleeswaren gaan goed samen met droge Champagnes. Verder kun je citrusvruchten beter niet combineren met droge Champagne. Wat ook goed past bij deze champagne, zijn verschillende soorten kazen.

Tip:

Zoete Champagnes

Bij zoete Champagnes past een zoet ontbijt. Pannenkoeken, wafels, zoet fruit, cake, etc. zijn hier een goede keuze voor.

Tip:

Mousserende wijn

Mousserende wijn wordt op veel plekken in de wereld gemaakt. De meeste mensen denken bij mousserende wijn direct aan Champagne. Alleen mousserende wijnen uit de Champagnestreek mogen Champagne worden genoemd. Zo heet mousserende wijn uit Spanje Cava en uit Italië Prosecco. Dit zijn dan ook goede alternatieven. Mocht Champagne niet binnen je budget passen, kun je beter gaan voor een Cava. Mocht je een wat fruitigere variant willen, kun je beter gaan voor een Prosecco.

Tip:

Ga je voor een champagne ontbijt? Kies dan voor één van onze champagnes!

Wijntips bij dit bericht: