Recepten

Zoete aardappelsalade

24 Apr 2018
zoete-aardappelsalade

Nog heel even en het is Koningsdag. Heel Nederland kleurt dan oranje. Dit keer ook mijn recept: een zoete-aardappelsalade. Zo is ook je maaltijd een groot feest!

Wijntip

De Excelsior Viognier kan hier prima bij gedronken worden. De sinaasappel geeft het gerecht een licht zoetje. Dit gaat erg lekker met de smaken van de wijn. Hierdoor worden zowel de wijn als het gerecht versterkt.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 3 zoete aardappelen
  • 1 rode peper
  • 3 bosuitjes
  • 1 sinaasappel
  • 25 gram peterselie
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Minder dan een half uur

1) Schil de zoete aardappelen en snijd ze in blokjes.

2) Kook de aardappelblokjes in water met wat zout. In ongeveer tien minuten zijn ze gaar. Giet af en laat afkoelen.

3) Snijd de peper en bosuitjes in ringetjes. Maak de sinaasappel schoon. Rasp ongeveer ¼ van de sinaasappelschil. Pers vervolgens de sinaasappel uit. Hak de peterselie fijn.

4) Meng alles door elkaar. Voeg hier vervolgens ook de aardappelen en olijfolie doorheen.

5) Breng het geheel op smaak met peper en zout.

6) Serveer koud: leg na bereiding nog even in de koelkast.

Enjoy!