Recepten

Visflapjes met spinazie en roomkaas

15 Aug 2017
visflapjes-met-spinazie-en-roomkaas

Geef toe, gerechten met bladerdeeg zijn altijd lekker. Zo at ik laatst een visflap met kabeljauw, spinazie en roomkaas. Een perfecte combinatie en heerlijk als snack of hoofdgerecht.

Wijntip

De visflapjes zijn heerlijk met de Angelo Negro Langhe Doc Onorata. Een heerlijke volle en stevige witte wijn met een eigen karakter. De smaak is vol met veel wit fruit en achter op de tong lichte groene kruiden en limoen.

Wat heb je nodig voor 4 visflappen?

  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 150 gram spinazie
  • 75 gram roomkaas
  • 8 vellen bladerdeeg
  • 1 ei

Bereidingswijze

Minder dan een half uur voorbereiding | 15 minuten oventijd

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Bak de spinazie, totdat deze geslonken is. Breng op smaak met zout en peper.

3) Bak de kabeljauw en verdeel vervolgens de gebakken vis in vier gelijke stukken.

4) Leg vier ontdooide vellen bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier. Besmeer deze met roomkaas en leg op iedere vel een stuk kabeljauw. Verdeel vervolgens de spinazie over de vellen. Let op: houd vanaf de rand ongeveer een centimeter vrij.

5) Maak in de overige vellen bladerdeeg in het middel twee inkepingen. Vervolgens leg je ze op de 'belegde' vellen. Druk de randen aan met een vork.

6) Klop een ei. Bestrijk de bovenzijden van de flapjes met ei. Doe ze vervolgens ongeveer 25 minuten in de oven.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: