- Recepten (107)
- In the spotlights (44)
- Algemeen (78)
- Wijntips (90)
- Wijnnieuws (8)
Zonder oliebollen geen oud & nieuw! Daarom hebben we dit keer een recept van niet de klassieke oliebol, maar een hartige oliebol met Parmezaanse kaas voor je klaarstaan. Perfect met een glaasje witte wijn.
Wijntip | Welke wijn bij hartige oliebollen?
De Parmezaanse kaas is overheersend in dit gerecht. Parmezaanse kaas zelf is vrij zoutig. Om een mooi contrast te creeëren, is een wijn met een klein zoetje en zuurtje de perfecte wijn. Denk aan de Lupo Nero Bianco.
Wat heb je nodig voor 10 personen?
- 250 gram gezeefde bloem
- Ongeveer 4 gram gist
- 120 milliliter bier
- 100 milliliter lauw melk
- 120 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 losgeklopt ei
- Zout
- Olie om in te frituren
Bereidingswijze
Kwartier bereiden | 60 minuten wachttijd
1) Doe de bloem en gist in een kom en meng door elkaar. Voeg hier het bier, de melk en ei aan toe. Mix tot er een glad beslag ontstaat. Meng hier de kaas doorheen. Voeg er een mespunt zout bij.
2) Dek de kom af met een warme vochtige theedoek en laat het geheel een uur rijzen.
3) Vul een pan tot de helft met olie. Haal kleine partjes uit het beslag en laat het zakken in de olie. Bak de oliebollen ongeveer vier minuten bakken totdat ze goudbruin zijn. Vergeet de oliebollen halverwege niet om te draaien in de olie.
Wijntips bij dit bericht:
-
Lupo Nero Bianco Terre Siciliane IGT
Italiaanse witte wijn. De Garganega druif zorgt voor de toets honing, de Pinot Grigio voor de mineralige frisheid en de Chardonnay voor de volle smaak. ..Lees meer
Vanaf € 5,99