In the spotlights

In the spotlights: Pinot Blanc

19 Sep 2017
in-the-spotlights-pinot-blanc

De Pinot Blanc komt oorspronkelijk uit de Bourgogne en komt uit de 'Pinot familie'. Buiten Frankrijk komt de druif veel voor in Italië (uit het noordoosten). Hier wordt hij Pinot Blanco genoemd. De druif staat in Oostenrijk en Duitsland meer bekend als Weisser Burgunder. Verder komt de druif voor in Amerika, Canada, Uruguay en Argentinië. Overal waar de druif voorkomt, heeft deze een andere smaak en uiterlijk.

Veelzijdig

De Pinot Blanc is een veelzijdige druif voor voornamelijk witte wijn. De druif komt namelijk voor in champagnes, maar wordt ook vaak geblend met Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier. Verder wordt de druif veel gebruikt voor zoete dessertwijnen. De Pinot Blanc is qua smaak te vergelijken met de Chardonnay, maar dan wat lichter en frisser. Ook is hij wat fruitiger en doet vaak denken aan appel en lychee.

Smaak

In Duitsland zijn de wijnen van de Pinot Blanc vaak licht en verfrissend, terwijl ze in Oostenrijk vaak erg zoet zijn. In Californië worden er vaak mousserende wijnen gemaakt, omdat hier de druif een hoge zuurgraad heeft.

 

Bekijk ons assortiment Pinot Blanc wijnen!

Wijntips bij dit bericht: