Algemeen

Ga op wijnvakantie!

17 Jul 2017
ga-op-wijnvakantie

Voor de meesten van ons staat de zomervakantie voor de deur. Nog druk aan het uitzoeken waar de vakantie dit jaar heengaat? Wat dacht je van een vakantie vol gezelligheid, lekker eten, mooi landschap, maar vooral veel wijn? Wij hebben een top 5 samengesteld met wijnstreken die een bezoekje waard zijn!

Wijnstreek Puglia, Italië

Puglia is het gebied in de hak van de laats van Italië en staat bekend om Trulli huisjes. Dit stuk van Italië is nauwelijks aangetast door het massatoerisme en daardoor nog erg authentiek. Puglia heeft niet alleen lekker eten en mooie stranden, maar ook een rijke historie en unieke (wijn)cultuur. Verder kun je er genieten van heerlijke wijnen van vooral de Negroamaro en Primitivo druif.

Wijnstreek Provence, Frankrijk

Aan de Middellandse Zee, in het zuidoosten van Frankrijk ligt de Provence. Deze streek produceert de meeste rosé wijnen in heel Frankrijk. Naast rosé wijnen komen hier ook aromatische rode wijnen en fruitige witte wijnen vandaan. Daarnaast kun je hier veel cultuursnuiven en uitwaaien aan zee.

Wijnstreek Douro, Portugal

Dit Portugese wijngebied ligt aan de oevers van de Douro en is door UNESCO erkend als werelderfgoed. Het gebied staat bekend om haar Port en rode, witte en rosé tafelwijnen. Het gebied bevat prachtige landschappen. De streek is namelijk onlosmakelijk verbonden met rivier Rio Douro. Deze vloeit door de diepe dalen van Spanje tot Porto.

Wijnstreek Mendoza, Argentinië

Het gebied Mendoza ligt aan de voet van de Andesgebergte in Argentinië. Hier worden de populaire Malbecwijnen gemaakt. Deze is de laatste jaren sterk in opkomst. Daarnaast bevat Mendoza veel geschiedenis, architectuur en interessante plekken. Zeker de moeite waard dus!

Wijnstreek Napa Valley, Amerika

Napa Valley ligt ongeveer 100 kilometer verwijderd van San Francisco. Volgens de Amerikanen is dit hun beste nieuwste wijnregio. Bekende wijnen van deze Amerikaanse regio zijn die van de Cabernet Sauvignon en Chardonnay. Dit gebied is erg 'dynamisch': het landschap is ieder seizoen anders. Daarnaast bevinden zich er meer dan 400 omliggende pittoreske stadjes die een bezoekje waar zijn.

Wijntips bij dit bericht:
  1. Henri Gaillard Cotes de Provence Rose

    Henri Gaillard Côtes de Provence Rosé

    Precies hoe een Provence rosé hoort te zijn! Mooi in balans. De verfijnde afdronk maakt het helemaal af. ..Lees meer

    Vanaf € 9,90
  2. La Tourelle de Pigoudet Coteaux d'AIX en Provence Rosé La Tourelle de Pigoudet Coteaux d'AIX en Provence Rosé

    La Tourelle de Pigoudet Coteaux d'AIX en Provence Rosé

    Magische AIX en Provence rosé met een uitmuntende prijs-kwaliteitverhouding. De smaak is verrassend elegant, fris en sappig met een toets rood fruit en ietwat bloedsinaasappel. ..Lees meer

    Vanaf € 10,99
  3. Rocca Zinfandel Puglia IGT

    Rocca Zinfandel Puglia IGT

    Italiaanse rode wijn met een goede body en soepele structuur in de mond. Stoere krachtpatser die nu al heerlijk op dronk is maar ook bewaarpotentieel heeft. ..Lees meer

    Vanaf € 8,50
  4. Amoruccio Sangiovese Primitivo Puglia IGT Amoruccio Sangiovese Primitivo Puglia IGT

    Amoruccio Sangiovese Primitivo Puglia IGT

    Lekkere zachte Italiaanse rode wijn. In de mond lekker rond met veel bessen en rijpe tannines. Deze wijn is het resultaat van een perfect huwelijk tussen de Sangiovese en Primitivo! ..Lees meer

    Vanaf € 5,99
  5. Terra Argenta Malbec

    Terra Argenta Mendoza Malbec

    Krachtige Argentijnse rode wijn met expressieve en rijke geuren van zwarte bessen, vanille en wat kruiden. Zacht in de mond met een mooie lange afdronk. Betoverend lekker! ..Lees meer

    Vanaf € 6,99