Recepten

Zalmkroketjes

16 Jul 2017
zalmkroketjes

Lekker met aardappelen, als snack of in combinatie met een salade: zalmkroketjes. Gemakkelijk te bereiden en een keer wat anders dan vlees- of aardappelkroketten.

Wijntip 

Zalm is een vettige vissoort. Hierbij komt een boterachtige/vettige wijn het beste tot zijn recht. XR Chardonnay voldoet precies aan dit profiel. Hij heeft een mooi zacht botertje door de houtopvoeding.

Wat heb je nodig voor 12 kleine kroketten?

  • 250 gram gerookte zalm
  • 3 deciliter visbouillon
  • 1 ui
  • 50 gram boter
  • Zwarte peper
  • Zout
  • 60 gram bloem (+wat extra bloem om de kroketten mee te bestuiven).
  • Paneermeel
  • 1 ei

Bereidingswijze

Minder dan 30 minuten

1) Snipper de ui fijn en fruit ze boven laag vuur in boter tot ze licht goudgeel zijn. Roer hier de bloem door. Blijf roeren, anders brandt het aan. Voeg hier beetje bij beetje de bouillon aan toe. Blijf goed roeren tot het bindt. Voeg de zalm toe aan het geheel en breng het op smaak met peper en smaak. Laat het hierna goed afkoelen. Zet het geheel in de koelkast om te laten opstijven.

2) Nadat het stijf is, verdeel je het geheel in 12 porties.

3) Vorm deze tot kleine kroketten. Bestuif de kroketten met bloem.

4) Klop het ei en voeg er een eetlepel water aan toe.

5) Dompel de kroketten door het geklopte ei en daarna door het paneermeel.

6) Frituur de kroketten.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: