Smaakprofielen

Op zoek naar een lekkere wijn met een bepaald smaakprofiel? Op deze pagina vind je ons assortiment wijnen met ieder hun eigen smaakprofiel. Elke wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Smaakprofielen

Items 1-12 van 643

Pagina
1 / 54
Aflopend sorteren

Items 1-12 van 643

Pagina
1 / 54
Aflopend sorteren

Wijn is er in alle soorten en smaken. Van een zoete fruitige witte wijn tot een zware krachtige rode wijn. Voor sommigen is de keuze zo gemaakt. Voor sommige mensen is het echter een ware zoektocht. Met behulp van onze smaakprofielen, ziet u snel welke wijn bij uw smaak past. Onze smaakprofielen vindt u hieronder.

Bruisende bubbels
Bruisende bubbels zijn eigenlijk gewoon wijnen met prik. Bubbels zijn er in veel verschillende soorten, kleuren en smaken. Qua smaak variëren ze van droog tot zoet. Zelfs in kwaliteit is er veel verschil. Meer informatie vindt u op onze pagina bruisende bubbels!
Rood: licht, elegant & fruitig
Lichte, elegante en fruitige rode wijnen zijn vaak soepel van structuur en subtiel van smaak. In de geur herken je bergen fruit en wat kruiden. Meer informatie vindt u op onze pagina lichte, elegante en fruitige rode wijnen!
Rood: stoer & krachtig
Stoere en krachtige rode wijnen zijn vaak intens van smaak en hebben een lange afdronk. Ze hebben veel geuren van fruit, kruiden en specerijen. In de rijpere wijnen komen vaak tonen van leer en tabak naar voren. Meer informatie vindt u op onze pagina stoere en krachtige rode wijnen!
Rood: volrond & sappig
Volronde en sappige rode wijnen zijn vaak zacht en tegelijkertijd krachtig van smaak. Geuren van bramen, hout, vanille en kruiden komen mooi naar voren. Meer informatie vindt u op onze pagina volronde en sappige rode wijnen!
Rosé: fruitig & kruidig
Fruitige en kruidige rosé wijnen zijn vaak erg smaakvol. Herkenbaar zijn tonen van fruit, een klein pepertje en kruiden. Meer informatie vindt u op onze pagina fruitige en kruidige rosé wijnen!
Rosé: licht & fris
Lichte en frisse rosé wijnen hebben vaak ook lichte en frisse tonen, logisch. De frisheid wordt vertaald in tonen van citroen, sinaasappel en limoen. De frisse smaken worden vertaald door tonen van appel, rode bessen, aardbeien, framboos, ananas en verschillende ziltige smaken. Meer informatie vindt u op de pagina lichte en frisse rosé wijnen!
Wit: strak & fruitig
Strakke en fruitige witte wijnen zijn vaak jonge wijnen met frisse en fruitige geuren. De frisheid wordt vertaald in tonen van citroen, sinaasappel en limoen. De frisse smaken worden vertaald door tonen van appel, rode bessen, aardbeien, framboos, ananas en verschillende ziltige smaken. Als uw mond een beetje straktrekt, weet u dat u een strakke wijn drinkt. Meer informatie vindt u op onze pagina strakdroge en fruitige witte wijnen!
Wit: vol & rijk
Volle en rijke witte wijnen hebben een ronde smaak. Daarnaast proef je veel romigheid in de wijn. Meer informatie vindt u op onze pagina volle en rijke witte wijn!
Wit: zacht, tropisch & fruitig
Zachte tropische en fruitige wijnen bevatten vaak aroma’s van rijpe banaan, mango, meloen en ananas. Deze worden verrijkt door rijpe tinten. Meer informatie vindt u op onze pagina zachte, tropische en fruitige witte wijn!
Wit: zoet
Zoete witte wijnen zijn vaak zacht van smaak. In de geur vind je veel overrijp fruit, honing en vanille. Meer informatie vindt u op onze pagina zoete witte wijn!