Moillard-Grivot Bourgogne Pinot Noir AOP onderging een traditionele vinificatie in temperatuur gecontroleerde roestvrijstalen tanks. De voorgisting gaat via temperatuur gecontroleerde koude maceratie. Bij de gisting worden pigeage en overpompen toegepast. Pigeage is wanneer de schil, stengen en pitten van de druif beginnen te verschijnen bovenin het vat, waarin de wijn vergist. Deze drijvende elementen worden verschillende keren in de wijn geperst of teruggeduwd voor de juiste extractie van kleur, smaak en tannine. Uiteindelijk rijpt de wijn tien maanden in eiken vaten. Deze rode wijn is gemaakt van de Pinot Noir, geboren in de Bourgogne.
Kleur en type | Rood: stoer en krachtig |
---|---|
Land | Frankrijk |
Streek | Bourgogne |
Jaargang | 2020 |
Druivensoort | Pinot Noir |
Serveertip | Moillard-Grivot Bourgogne Pinot Noir AOP is heerlijk bij wild, lams-, rund- en eendenvlees, gegrild vlees en gestoofd vlees. Ook lekker bij vegetarische gerechten. |
Afsluiting | Kurk |
Bewaaradvies | Nu op dronk. De wijn is het lekkerst als deze jong wordt gedronken. |
Alcoholpercentage | 12,5% |
Inhoud fles | 0,75l |