Wijntips

Top 5 wildwijnen

Op 15 oktober gaat het culinaire wildseizoen van start. We kunnen dus weer genieten van heerlijke wildgerechten. Een perfect gekozen wijn maakt je wildgerecht natuurlijk compleet. Bekijk hier de top 5 wildwijnen van 2023!

Wildwijn #1 Kaiken estate Malbec en Embasties Malbec

Kaiken Estate Malbec en Embasties Malbec hebben een donkerrode kleur. Intense geuren van zwarte bessen, bramen, koffie en tabak. 

De smaak van deze Malbec wijnen is krachtig en aangenaam. De volle en rijke smaken van de Malbec kunnen heel goed samengaan met de intense smaken van wildgerechten zoals, hert, wildzwijn of eend. De zachte tannines en kruidige tonen maken het DE perfecte wildwijnen. Wildgerechten die lekker zijn bij de Kaiken Estate Malbec en Embasties Malbec zijn, hertenbiefstuk, geroosterde kalkoen, eendenborst, wildwijnstoofpot.

Wildwijn #2 Bourgogne Pinot Noir

Bourgogne Pinot Noir heeft een robijnrode kleur. Geuren van rode vruchten, zoals zwarte bessen en kruisbessen. Deze fruitige tonen kunnen de smaken van wild gerechten perfect aanvullen zonder te overheersen. Wanneer je de wijn hebt geproefd komen zullen de aanwezige tannines je verrassen. Ook geroosterde en kruidige tonen zul je herkennen, deze aroma’s gaan goed samen met de aardse smaken die voorkomen in de wildgerechten.

De Bourgogne Pinot Noir is een heerlijke wildwijn en lekker bij wildgerechten zoals, Coq au Vin, haas en eend.

Wildwijn #3 El Castilla Syrah

El Castilla Syrah  is een echt krachtige Spaanse rode wijn. Heerlijke geuren van bramen, rijpe kersen, lichte kruiden, een beetje zwarte peper en wat dropjes. Hij heeft een lekkere volle smaak met tonen van verse bramen en kersen, toffee, kruiden, een beetje peper en chocolade. Deze krachtige smaken zijn een heerlijke combinatie met de rijke en hartige smaken van wildvlees. Deze wildwijn heeft een kruidige ondertoon, deze kruidigheid past goed bij wildgerechten, vooral als ze zijn gekruid met rozemarijn, tijm en salie. De El Castilla Syrah is lekker bij wildgerechten met hert, wildzwijn, everzwijn, eend en fazant.

Wildwijn #4 Kaiken Ultra Chardonnay

Kaiken Ultra Chardonnay heeft een prachtige goudachtige kleur. Expressieve geuren van ananas, perzik en tropische vruchten. Ook ruik je iets van vanille en boter. In de mond is deze wijn zeer aangenaam en mooi in balans. De fijne zuren van deze wildwijn komen mooi naar voren. Lekker fruitig en vol. De boterachtige structuur van deze Chardonnay is een aanvulling op de textuur van wildgerechten zoals eend of fazant. De Kaiken Ultra Chardonnay is lekker bij wildgerechten met, eend, gans, kalkoen, wildzwijn en gevogelte in romige saus

Wildwijn #5 Barricone Primitivo

Barricone Primitivo heeft een krachtige rode kleur met een prachtige paarse tonen. Wanneer je de fles hebt geopend ruik je gelijk geuren van rijp donkerfruit zoals bramen en zwarte bes.  Wanneer je een slok hebt genomen proef je een heerlijk geconcentreerde en jam-achtige wijn. Met aroma’s van bramen en rijpe kersen. De wijn is vol en met een zachte afdronk wat goed samengaat met de rijke en hartige smaken van wildgerechten. De Barricone Primitivo past goed bij wildgerechten met, lam, hert, eend en fazant.

Voor meer wildwijnen bekijk ons assortiment wildwijnen!

Wijntips bij dit bericht:
 1. Barricone Primitivo Puglia IGT Barricone Primitivo Puglia IGT

  Barricone Primitivo Puglia IGT

  Heerlijke zwoele, volle en zware Italiaanse wijn. Terecht bekroond met een gouden medaille! ..Lees meer

  Vanaf € 11,45
 2. El Castilla Syrah

  El Castilla Syrah

  Stoere & krachtige Spaanse rode wijn. De wildwijn bij uitstek! ..Lees meer

  Rating:
  100%
  Vanaf € 8,15
 3. Moillard-Grivot Bourgogne Pinot Noir AOP Moillard-Grivot Bourgogne Pinot Noir AOP

  Moillard-Grivot Bourgogne Pinot Noir AOP 2021

  Bourgogne Pinot Noir met mooie tannines en kruidige aroma's! ..Lees meer

  Vanaf € 17,99
 4. Kaiken Ultra Chardonnay Kaiken Ultra Chardonnay

  Kaiken Ultra Chardonnay

  Heerlijke volle en fruitige Argentijnse witte wijn. Afkomstig van een topwijnhuis! Winnaar van 91 punten tijdens de International Wine & Spirit Competition. ..Lees meer

  Vanaf € 16,45
 5. Kaiken Estate Malbec

  Kaiken Estate Malbec

  Heerlijke Argentijnse rode wijn van een succesvol wijnhuis! Fruitig, krachtig en mooi in evenwicht. ..Lees meer

  Vanaf € 9,70