Fonte Real Reserva Alicante Bouschet

Fonte Real Reserva Alicante Bouschet

Portugese wijn | Setubal | Alicante Bouschet | 2018

Fonte Real Reserva Alicante Bouschet krijgt een 8,5 van wijnrecensent Harold Hamersma

Wat een uitblinker is deze Fonte Real Reserva. Dat vindt de bekende en gerespecteerde wijnrecensent Harold Hamersma ook. Hij beoordeelt deze wijn met een 8,5!

⭐⭐⭐⭐Ook het grote publiek weet deze wijn zeer te waarderen. Hij is namelijk beoordeeld met 4,4 van de 5 sterren op Vivino!⭐⭐⭐⭐

Kleur, geur en smaak Fonte Real Reserva Alicante Bouschet

Fonte Real Reserva Alicante Bouschet is een krachtige Portugese rode wijn. Dat komt onder andere door zijn 12 maanden lange rijping op eikenhouten vaten. Hij heeft een donkerrode kleur. Bijna zwart kun je wel zeggen.

Dan hebben we de geur. Die is zo enorm lekker. Je ruikt veel donker fruit. Pruimen, bosbessen en bessen. Deze worden aangevuld door geuren van zoete specerijen.

We kunnen haast niet wachten om een slok te nemen van Fonte Real Reserva Alicante Bouschet. In de mond is deze rode wijn krachtig. Hij bevat een sensationeel smaakpallet. Sappig rijp fruit knalt door je smaakpapillen heen. zwarte bessen en pruimen proef je vooral. Ook een kruidigheid voel je duidelijk op je tong aanwezig.

De afdronk is lang en krachtig, maar zeker ook lekker fris. Een typische frisheid van wijnen uit Sétubal. In de afdronk proef je nog iets van zwart fruit. Erg lekker. Een Portugese wijn met een redelijk onbekende druif, die ons zo enorm verrast!

Rood: stoer en krachtig Rood: stoer en krachtig
Vanaf € 9,99
Dit product is direct leverbaar
i
Van Per fles
1 fles € 11,99
6 flessen € 9,99
Kenmerken
Meer informatie
Wine expert Maarten

Maarten - Onze wijnexpert -

De Grote Hamersma over Fonte Real Reserva Alicante Bouschet:

''Een zware fles, een diepe ziel, een inhoud vol gewicht. Onmiskenbare houtopvoeding, 15% alcohol. Niet de wijn voor een zomerse picknick.

Wel een wijn die je warm houdt op koude winteravonden. Die je met zuidelijke zonnigheid, met bijna portachtige weelde omhelst.''

Hoe waardeert u dit product?


Waardering
Ook het proberen waard: