Wijntips

Top 5 lentewijnen

30 May 2022

Het is weer lente! Wat een heerlijk seizoen. Zo fijn om die eerste warme zonnestralen op je gezicht te voelen. Iedereen gaat massaal naar buiten en het warmere weer maakt iedereen vrolijk. Het warme weer heeft niet alleen invloed op mijn kledingkeuze, maar ook op het type wijn dat ik graag drink. Een wijn kan natuurlijk het hele jaar door gedronken worden, maar toch associeer ik elk seizoen weer met andere wijnen. In de winter drink ik het liefste wat steviger rood, lekker bij de open haard. Maar in de lente, als de dagen langer worden en het weer warmer trek ik toch sneller een frisse, fruitige witte wijn of een lekkere rosé open. Ik wil de lente niet alleen in de lucht ruiken, maar ook in mijn wijnglas.

Lentewijnen top 5

Ben je op zoek naar een lekkere lentewijn? Ik heb mijn 5 favoriete wijnen voor dit seizoen op een rij gezet. Ervaar het zelf maar eens!

1) Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP: Een Provence rosé waar je 'u' tegen zegt. De bleekroze kleur belooft al heel wat. Wat dacht je van frisse en fruitige geuren van limoen, rijpe grapefruit en sappig rood fruit? Je bent pas echt verkocht als je een slok neemt. In de mond is hij namelijk licht met een mooie structuur. Hij heeft een goede body en heel veel fruitige tonen van met name aardbeien en limoen. Deze wijn is gebotteld in een prachtige fles waardoor hij een extra luxe uitstraling heeft. Het perfecte plaatje!

2) José Galo Rueda Verdejo: niet voor niets in het verleden bekroond met een Zarcillo Gold Award! Deze heerlijke wijn heeft een helder groenachtig gele kleur en een elegante neus met tonen van grapefruit. Ook minerale aroma's en hints van anijs spelen een grote rol in de geur. Hij is zinderend fris en splinterend sappig. De smaak heeft een mooi bittertje, kenmerkend voor het edele ras Verdejo. Misschien wel het spannendste Spaanse wit op dit moment!

3) Foncastel Picpoul de Pinet AOP: Picpoul de Pinet wijn staat ook wel bekend als ‘de Chablis van het zuiden’. Qua smaak doet een Picpoul de Pinet echt niet onder aan een Chablis! Frisse geuren van citroen en grapefruit doen elk hun best om je aandacht te winnen. Na een slok van deze Picpoul de Pinet proef je een volle en crispy wijn. De frisse fruitige geuren komen mooi naar voren. Zo ook een kleine ziltigheid. Die combinatie is overigens echt perfect en mooi in balans.

4) Henri Martin Alsace Noble Blend: in de lente zijn er weer asperges. Ik ben dol op dat witte goud. En ik ben dol op deze wijn die er goddelijk lekker bij is :).

5) Domaine de la Rouvière Sparkling Wine Brut: lekkere bubbels mogen niet ontbreken op mijn lentewijnen lijst! Heerlijk, een lekkere bubbel op het terras met vrienden. Zorgt vaak voor veel gezelligheid!

Dit is mijn absolute top 5. Maar er zijn nog zoveel meer wijnen die lekker zijn in het voorjaar! Bekijk ons volledige assortiment lentewijnen.

Wijntips bij dit bericht: