Wijntips

Top 5 lentewijnen

11 Apr 2022

Het is weer lente! De lente is het seizoen van vernieuwing en daarom past deze tijd van het jaar perfect bij het ontdekken van nieuwe wijnen. Het is de perfecte tijd om te genieten van een glas wijn op het terras in de zon, of om te combineren met lichte, verse gerechten. Lentewijnen zijn vaak fruitig en bloemig van smaak, met een lichtere body dan de zwaardere winterwijnen. Wij hebben een top 5 van favoriete lentewijnen voor je samengesteld. Of je nu een fan bent van witte, rode of roséwijnen, er is voor ieder wat wils.

Favoriete lentewijnen

Ben je op zoek naar een lekkere lentewijn? Ik heb mijn 5 favoriete wijnen voor dit seizoen op een rij gezet. Ervaar het zelf maar eens!

Lentewijn #1 Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP 

Een Provence rosé waar je 'u' tegen zegt. De bleekroze kleur belooft al heel wat. Wat dacht je van frisse en fruitige geuren van limoen, rijpe grapefruit en sappig rood fruit? Je bent pas echt verkocht als je een slok neemt. In de mond is hij namelijk licht met een mooie structuur. Hij heeft een goede body en heel veel fruitige tonen van met name aardbeien en limoen. Deze wijn is gebotteld in een prachtige fles waardoor hij een extra luxe uitstraling heeft. Het perfecte plaatje!

Lentewijn #2 José Galo Rueda Verdejo

Niet voor niets in het verleden bekroond met een Zarcillo Gold Award! Deze heerlijke wijn heeft een helder groenachtig gele kleur en een elegante neus met tonen van grapefruit. Ook minerale aroma's en hints van anijs spelen een grote rol in de geur. Hij is zinderend fris en splinterend sappig. De smaak heeft een mooi bittertje, kenmerkend voor het edele ras Verdejo. Misschien wel het spannendste Spaanse wit op dit moment! Heerlijk bij asperges!

Lentewijn #3 Foncastel Picpoul de Pinet AOP 

Picpoul de Pinet wijn staat ook wel bekend als ‘de Chablis van het zuiden’. Qua smaak doet een Picpoul de Pinet echt niet onder aan een Chablis! Frisse geuren van citroen en grapefruit doen elk hun best om je aandacht te winnen. Na een slok van deze Picpoul de Pinet proef je een volle en crispy wijn. De frisse fruitige geuren komen mooi naar voren. Zo ook een kleine ziltigheid. Die combinatie is overigens echt perfect en mooi in balans.

Lentewijn #4 Coral Reef Pinot Grigio

Een heerlijke Australische witte wijn met een bijna lichtgroene kleur. Wat direct opvalt, zijn geuren van peer en appel. Lekker fris. Als je een slok hebt genomen, word je verrast door een sappige en fruitige wijn. Je proeft iets van meloen. Hij is lekker doordrinkbaar en een beetje mineralig. De afdronk is lekker fris.

Lentewijn #5 SGJ Bimmerle Spätburgunder Trocken

Een Duitse rode wijn uit de regio baden. Het wijnhuis Bimmerle is de meest bekroonde wijnproducent uit Baden en dat is niet voor niets. De wijnen van dit wijnhuis zijn van topkwaliteit!

Dit is mijn absolute top 5. Maar er zijn nog zoveel meer wijnen die lekker zijn in het voorjaar! Bekijk ons volledige assortiment lentewijnen.

Wijntips bij dit bericht:
  1. Jose Galo Rueda Verdejo

    José Galo Rueda Verdejo

    Misschien wel het spannendste Spaanse wit van dit moment! Jose Galo is 100% Verdejo druif uit de Rueda. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 7,75
  2. Foncastel Picpoul de Pinet AOP

    Foncastel Picpoul de Pinet AOP

    Een wonderschone Picpoul de Pinet, ook wel 'Chablis van het zuiden' genoemd! Een volle en crispy wijn, gemaakt van een wel heel unieke druif. ..Lees meer

    Vanaf € 8,95
  3. Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP

    Domaine de la Rouvière Côtes de Provence Rosé AOP

    Rosé all day! Deze Provence rosé is precies wat je van een Provence rosé verwacht. Licht en fruitig met een goede body. ..Lees meer

    Rating:
    100%
    Vanaf € 10,99
  4. Domaine de la Rouvière Sparkling Wine Brut

    Domaine de la Rouvière Sparkling Wine Brut

    Een sprankelende wijn met expressieve geuren. Rond in de mond en lekker fris. Na één slok al weet je dat je niet anders wil... ..Lees meer

    Vanaf € 8,45