Recepten

Pittige Zeeuwse mosselen op Spaanse wijze bereid

13 Sep 2015
pittige-zeeuwse-mosselen-op-spaanse-wijze-bereid

In de maand September is het Spaanse wijnmaand bij Abels Wijnen. Bij een Spaans thema hoort natuurlijk ook Spaans eten. En aangezien we midden in het mosselseizoen zitten, heb ik een heerlijke pittige variant op de vertrouwde Zeeuwse mosselen ontdekt! De mosselen worden extra smaakvol door de rijke saus met saffraan, knoflook, ui en chilipepers. Schenk er een lekker glas Spaanse wijn (mijn tip: Paso a Paso Macabeo Verdejo) bij en u waant zich voor even in Spanje!

Ingrediënten (2 personen)

  • 2 kilo mosselen
  • 2 zoete uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1 of 2 verse chilipepers
  • 500 ml gezeefde tomaten
  • 1/2 el paprikapoeder
  • een paar takjes saffraan
  • flink wat peper
  • 1/2 glas Spaanse witte wijn
  • verse peterselie
  • 100 ml crème-fraîche

Bereidingswijze

1) Snipper de uien, snijd de knoflook fijn en hak de chili (verwijder eerst de zaden) in dunne ringen.

2) Maak nu de mosselen schoon. Gooi de beschadigde exemplaren en openstaande mosselen weg. Spoel de rest van de mosselen goed schoon.

3) Verhit een flinke klont boter in een ruime (mosselpan) en voeg hieraan de uien, chili, peper en paprikapoeder toe. Bak dit een minuut of vier aan.

4) Voeg de knoflook toe en bak dit een minuutje mee met het mengsel. Voeg vervolgens ook de gezeefde tomaten, wijn, saffraan en een snuf suiker toe. Kook dit een minuut of twee goed door. Meng daarna de crème-fraîche door het gerecht. De saus is nu klaar voor de mosselen.

5) Voeg de mosselen toe aan de saus. Stoom de mosselen in een minuut of zes gaar, totdat alle mosselen open staan. Hussel de pan halverwege om ervoor te zorgen dat alle mosselen evenveel hitte krijgen.

6) Serveer de mosselen met verse frieten of lekker knapperig stokbrood.

Eet smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: