Recepten

Zalm uit de oven met courgette, tomaten, geitenkaas & honing

27 Jul 2015
zalm-uit-de-oven-met-courgette-tomaten-geitenkaas-en-honing

In de zomer steek ik maar wat graag de barbecue aan. Maar ja, dat doen we natuurlijk niet elke dag! Tijdens de warmere dagen eet ik het liefste vis, en gegrilde groenten. Omdat het licht verteerbaar is, lekker en ook nog eens gezond. Dit recept heb ik nog niet zo lang geleden ontdekt en behoort tegenwoordig tot een van mijn favorieten: zalm uit de oven met courgette, tomaten, geitenkaas & honing.

Wijntip

Wijntip: La Linda Chardonnay Unoaked. Een droge en frisse witte wijn die tegelijkertijd vol en zacht is. Deze Argentijnse wijn van het gerenommeerde wijnhuis Luigi Bosca combineert heerlijk met de wat vettige zalm!

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 verse zalmmoten
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 200 gram zachte geitenkaas (ik gebruik altijd de geitenkaasjes van president, gewoon verkrijgbaar in de supermarkt)
  • Goede extra vergine olijfolie
  • Verse basilicumblaadjes
  • Peper en zout
  • 2 tenen knoflook
  • Honing

Bereidingswijze

1) Verwarm de over voor op 200 graden.

2) Was de courgettes, halveer deze, en snijd in plakjes. Pel de ui, halveer en snijd deze in ringen.

3) Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit de uiringen aan. Pers de knoflook in een knoflookpers en bak even mee. Voeg de courgette toe en laat enkele minuten op middenhoog vuur meebakken. Breng op smaak met zout en peper.

4) Doe het courgettemengsel in een ovenschaal.

5) Was de zalmmoten, dep deze droog en breng op smaak met zout en peper. Leg de zalmmoten op het courgettemengsel. Halveer de cherrytomaatjes en voeg toe aan de ovenschaal. Kruimel de geitenkaas erover en besprenkel het geheel wat nog wat olijfolie en wat honing.

6) Plaats de zalmschotel 25 minuten in de voorverwarmde oven. Doe er voor het serveren wat reepjes verse basilicum op. Serveer met rijst, gebakken aardappeltjes of verse friet!

Wijntips bij dit bericht: