Recepten

Kabeljauwfilet met pesto, parmaham en groene asperges

26 May 2015
kabeljauwfilet-met-pesto-parmaham-en-groene-asperges

We zitten gelukkig nog midden in het aspergeseizoen dus ja....ik kan het niet laten om wederom een lekker aspergerecept met jullie te delen! Voor wie eters krijgt en niet weet wat te koken, dit dus: kabeljauwfilet met pesto, parmaham en groene asperges. Super makkelijk om te maken, snel klaar en om je vingers bij af te likken! Wijntip: een erg fijne wijn bij dit recept is Manoir Gignon Chardonnay: een weelderige witte wijn met een lichte toets van eikenhout en een romig karakter wat perfect aansluit bij de smaken van dit recept.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 12 plakjes Prosciutto di Parma (oftewel: Parmaham)
  • 4 eetlepels pesto
  • citroensap (kan uit een flesje, maar van een verse citroen is toch echt lekkerder)
  • 500 gram groene asperges
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas
  • goede olijfolie (tip: Oleo Almanzora Extra Virgin Olive Oil)
  • peper en zout

Bereidingswijze

1) Besprenkel de kabeljauwfilet met een beetje citroensap en bestrooi met een snufje peper en zout. Besmeer de bovenzijde met een laagje pesto. Wikkel er per vis 3 plakken parmaham omheen. Snijd de uiteinden van de asperges (ca 2 cm) er af. Breng een pan water aan de kook en kook de asperges in ongeveer 5 minuten gaar.

2) Giet de asperges af en houd ze warm in de pan of onder een deksel. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vis eerst aan de onderzijde in 2 minuten krokant. Bak daarna ook nog 2 a 3 minuten aan de andere zijde totdat de vis gaar is. Serveer de asperges met de kabeljauwfilet in parmaham en bestrooi met wat Parmezaanse kaas. Heerlijk met tagliatelle aglio olio of versgebakken frietjes!

Geïnspireerd door leukerecepten.nl

Wijntips bij dit bericht: