- Recepten (106)
- In the spotlights (34)
- Algemeen (77)
- Wijntips (86)
- Wijnnieuws (7)
Wat dacht u van een heerlijke Marokkaanse kip tajine met sinaasappel, pompoen en rijst uit de oven? Dit heerlijke en originele gerecht is vrij kruidig met zowel zoet, zuur als citrus erin.
Wijntip | Welke wijn bij Marokkaanse kip tajine?
Een uitdaging om hier een goede wijn bij te vinden. Wij drinken hierbij de Manoir Gignon Sauvignon Blanc. Een heerlijke frisse wijn die zeer goed bestand is tegen de kruidigheid, de zuren en het citrus in dit gerecht.
Ingrediënten
- kippendijen of filet 100gr per persoon
- 1 flespompoen
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel Ras el Hanout (dat is een Marokkaanse specerijen melange en verkrijgbaar bij AH)
- 1 theelepel kaneel
- Handjevol witte kaas
- 0,5 liter sinaasappelsap
- 1 theelepel zwarte sesam
Voor de rijst uit de oven (riz Pilav):
- 100 gram basmati rijst
- 2 dl kippenbouillon
- 1 sjalot
Bereidingswijze
1) Snijd de kip in grove blokjes van ongeveer 2 bij 2cm.
2) Schil de pompoen en snijd ook deze in blokjes van ongeveer 2 bij 2 cm.
3) Snipper de ui en knoflook.
4) Bak de kip, pompoen, de ui en knoflook aan met de ras el hanout en kaneel.
5) Blus af met het sinaasappelsap en de honing.
6) Doe dit geheel in een tajine (of stoofpan) en zet het een uur in een voorverwarmde oven op 160 graden
7) Voor de rijst verhit je de kippenbouillon (hoog op smaak). Gebruik een ovenbestendige pan.
8) Doe een ruime scheut zonnebloemolie in de pan, fruit de sjalot en de rijst totdat deze glazig kijkt.
9) Blus de rijst en sjalot af met de bouillon. Doe een deksel (of aluminiumfolie) op de pan en zet deze 15 minuten in de oven op 160 graden.
10) Even door roeren......klaar
Eet smakelijk!
Recept van Tom's Taste Catering
Wijntips bij dit bericht:
-
Manoir Grignon Sauvignon Blanc
Heerlijk stuivend van de limoen, groene appels en kruisbessen. Ietwat uitdagend en bomvol aroma's. ..Lees meer
Vanaf € 8,75