Algemeen

Dry January: ontdek onze alcoholvrije wijnen

17 Jan 2024

Dry January

Dry January is een wereldwijde campagne met als doel het meer bewust omgaan met alcohol. Tijdens Dry January ervaar je hoe het is om de hele maand januari geen alcohol te drinken. Voor deze maand zijn onze alcoholvrije wijnen een goede optie!

Alcoholvrije wijnen

In ons assortiment vind je verschillende alcoholvrije wijnen. Van witte wijnen en rode wijnen tot aan rosé wijnen en mousserende wijnen. Allemaal met een super goede prijs-kwaliteitsverhouding. Onze alcoholvrije wijnen zijn bijna niet te onderscheiden van de wijnen met alcohol.

Bij ons kun je terecht voor:

  • alcoholvrije witte wijn
  • alcoholvrije rode wijn
  • alcoholvrije rosé wijn
  • alcoholvrije mousserende wijn


Alcoholvrije wijnen zijn niet alleen een perfect alternatief voor als je geen alcohol drinkt, zoals met Dry January. Het is ook een goede optie als je na een feestje bijvoorbeeld nog moet rijden, vanwege medische redenen of als je – om welke reden dan ook – geen alcohol drinkt.

Ook als je op dieet bent, zijn alcoholvrije wijnen een goede optie. Alcoholvrije wijnen bevatten namelijk wel tot 66% minder calorieën in vergelijking met wijnen mét alcohol.

Wijn zonder alcohol, maar mét de eigenschappen van echte wijn

Wijn wordt al snel geassocieerd met alcohol. Logisch ook, want wijn valt in de meeste gevallen onder alcoholische versnaperingen. Als je aan mensen op straat vraagt wat zij van alcoholvrije wijnen vinden, zullen een hoop antwoorden met: ‘niet lekker’. Dat komt, omdat alcoholvrije wijn vroeger een vrij stoffig imago had. Daarnaast kan je alcoholvrije wijnen van een aantal jaar geleden niet vergelijken met die van nu. Tegenwoordig worden de modernste technieken gebruikt om de alcohol uit wijn te halen, maar de smaken en kwaliteit van echte wijn te behouden. Daarom verschilt wijn zonder alcohol niet heel veel met wijn met alcohol.

Alcoholvrije wijn van Appalina

De alcoholvrije wijnen van Appalina zijn erg populair. Deze alcoholvrije wijnen zijn al jaren razend populair. Dat komt, omdat deze wijnen van hoge kwaliteit zijn. Zij weerspiegelen ook zeker de karaktereigenschappen van de druiven, waarvan de wijnen zijn gemaakt. Een perfect alternatief voor dry January dus!

De volgende alcoholvrije wijnen van Appalina hebben wij in ons assortiment:

Alcoholvrije wijn van La Baume

De alcoholvrije wijnen van La Baume zijn afkomstig van het vooraanstaande wijnhuis Domaine de La Baume uit de Languedoc in Frankrijk. Dit wijnhuis staat bekend om haar goede wijnen. Sinds kort brengen zij ook alcoholvrije wijnen op de markt. Deze wijnen worden gemaakt met de nieuwste technieken, zodat de beste kwaliteit van de wijn behouden wordt.

De volgende alcoholvrije wijnen van La Baume hebben we in ons assortiment:


Ben je benieuwd geworden naar onze alcoholvrije wijn? Bekijk dan ons assortiment!

Wijntips bij dit bericht: