Sauvignon Blanc

Online Sauvignon Blanc kopen bij Abels Wijnen. U kunt Sauvignon Blanc bij Abels Wijnen zowel per fles als per doos bestellen. Uw Sauvignon Blanc wordt netjes bij u thuisbezorgd. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-. Bekijk snel ons assortiment! Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc: kenmerken en smaak

De Sauvignon Blanc is een van de meest populaire druivensoorten ter wereld. De oorsprong van deze druif ligt in Zuidwest Frankrijk. Voor de wijndrinker die houdt van een wijn die direct frisheid en fruitigheid biedt is een Sauvignon Blanc de wijn bij uitstek. Ook levert Sauvignon Blanc vaak een bijdrage aan 's werelds fijnste dessertwijnen. 

De meest belangrijke karaktereigenschap van Sauvignon Blanc is het doordringende en direct herkenbare aroma maar toch worden van deze druif verschillende typen wijn gemaakt. Dit is voor een groot deel afhankelijk van drie factoren:


  • 1) De mate van rijpheid van de druif: aan het begin van de rijping herken je vooral toetsen van buxus, paprika en vlierbes. Zodra de druiven rijper worden, ontwikkelen zich juist aroma’s van passievrucht en kruisbes. Heeft de Sauvignon Blanc het overrijpe stadium bereikt dan zit er vaak meloen in de smaak.

  • 2) Land en regio waar de wijn gemaakt wordt: in veel verschillende landen en regio's maakt men wijn van de Sauvignon Blanc druif, ieder met haar eigen smaak- en geurgehalte. Zo worden in Sancerre en Pouilly Fumé vaak aromatische droge en mineraalachtige wijnen van deze druif gemaakt. In de streek Marlborough in Nieuw Zeeland geeft Sauvignon Blanc meer frisfruitige, mineralige en complexe witte wijnen met frisse aroma’s van buxus, limoen en passievrucht en in Chili maakt men van Sauvignon Blanc vaak uiterst strakke wijnen met een fris en aromatisch karakter.

 • 3) Rijping in tank of houten vaten. Sauvignon Blanc is een druif die erg gevoelig is voor zuurstof. Als de wijn van deze druif in luchtdichte stalen tanks rijpt dan wordt het frisse aroma van buxus en groene paprika behouden. Indien Sauvignon Blanc wijn op houten vaten rijpt dan ontstaat er vaak een wat rijper aroma.

Sauvignon Blanc wijn online bestellen

Bestel Sauvignon Blanc wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw Sauvignon Blanc wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 36

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3

Van hoog naar laag sorteren

1-16 of 36

Pagina:
 1. 1
 2. 2
 3. 3