Wijntips

Welke wijn drink je bij oesters?

18 Sep 2018
welke-wijn-drink-je-bij-oesters

Je bent een echte oesterliefhebber of je bent het niet. Je moet houden van de structuur en naar zee proevende smaak. Het is heerlijk om een mousserende wijn te drinken bij oesters. Welke wijnen gaan nog meer goed met oesters?

Witte wijnen bij oesters

Witte wijn wordt het meest gedronken bij oesters. Logisch, want een droge en frisse witte wijn past het beste bij oesters. Oesters hebben een delicate smaak en dat moet dan ook terugkomen in een wijn. De ziltige smaak van oesters gaat daarnaast erg goed met een wijn met veel mineralen.

Onze wijntips: witte wijn zonder houtopvoeding, zoals de Khipu Sauvignon Blanc, Signature Montplo Ugni Blanc – Colombard en de Con un Par Albariño Vicente Gandia.

Mousserende wijnen bij oesters

Een mousserende wijn, zoals een champagne of Cava is een goede keuze bij oesters. Wel is het belangrijk om een droge mousserende wijn te kiezen. De bubbels verrijken de een beetje metalige smaak van de oester.

Onze wijntips: El Miracle Cava Brut en Veuve Bonneval Brut Champagne

Rode wijn bij oesters

Bij oesters wordt niet snel gekozen voor een rode wijn. Echter is dit wel mogelijk. Ga dan wel voor een rode wijn zonder houtopvoeding en met zo minmogelijk (lees: nauwelijks tot geen) tannines. Een goede optie is een jonge Pinot Noir bijvoorbeeld.

Onze wijntip: Manoir Grignon Pinot Noir

Wijn bij oesters met een toevoeging

Ga je niet voor de standaard rauwe oester, maar kies je juist voor een toevoeging, zoals room of prei? Kies dan voor een wijn die niet mineralig is, maar juist vettig. Dit gaat dan weer goed met de toevoeging die ook weer goed gaat met de oesters.

Onze wijntip: vermijd ook hier liever houtopvoeding. Een goede keuze is een Chardonnay, zoals de El Campo Chardonnay Reserva Privada

Wijntips bij dit bericht: