Wijntips

Welke wijn bij sushi?

18 Jun 2019
welke-wijn-bij-sushi

Je houdt ervan of niet: sushi. Toch maak je er menig mens blij mee. Heerlijk met een Japans biertje of thee, maar wist je dat wijn en sushi ook een geweldige combinatie is? Wij zetten een aantal combinaties voor je op een rij.

Sushi met komkommer | Cigale Classique Chardonnay Viognier

Dit is een sushi bestaande uit rijst, komkommer en zeewier. De sushi heeft een neutrale smaak. De smaak van het zeewier proef je erg goed. Perfect te combineren met Cigale Classique Chardonnay Viognier. Een frisse witte wijn met in de smaak exotisch fruit en een hint amandelen.

Sushi met rauwe zalm | Sauvignon Blanc XR Xavier Roger

Dit is een sushi bestaande uit rijst, rauwe zalm, avocado, mayonaise en sesamzaad. De smaak van de zalm springt hier uit. Het geheel is licht zurig, maar ook pittig. De sushi smaakt heerlijk met de Sauvignon Blanc XR Xavier Roger. Deze wijn is erg fris en heeft tinten van tropisch fruit, zoals ananas en meloen.

Sushi met pittige tonijn | Excelsior Viognier

Deze sushi bestaat uit kruidige tonijn, mango en sesamzaadjes. De sushi heeft een zachte, zoete smaak. Hier past de Excelsior Viognier goed bij. 

Veilige keuze

Bij veel sushigerechten past een frisse, ziltige wijn. Echter kan de smaak per sushigerecht sterk verschillen. Voorbeelden van goed passende wijnen zijn die van de Grüner Veltliner of Cava.

Wijntips bij dit bericht: