- Recepten (106)
- In the spotlights (34)
- Algemeen (77)
- Wijntips (86)
- Wijnnieuws (7)
Na een lange werkdag nog moeten koken, daar heb je niet altijd zin in. Ik kies dan vaak voor een makkelijk, gezond en snel te bereiden gerecht. Ook zijn salades vaak mijn favoriet. Deze kun je eindeloos variëren. Ook met de ingrediënten van sushi. Heerlijk!
Wijntip | Welke wijn bij sushisalade met zalm?
Bij dit gerecht past de Norbert Schmelzer Grüner Veltliner Classic perfect.
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 250 gram sushi rijst
- 5 eetlepels rijstazijn
- 300 gram zalmfilet
- 1 komkommer
- 4 eetlepels wasabimayonaise
- 2 avocado's
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel suiker
- 1 krop sla (ijsbergsla of Romeinse sla)
- Zeewier bladen
Bereidingswijze
Korter dan 30 minuten
1) Kook de sushirijst. Aanwijzingen zie verpakking. Verwarm de rijstazijn in een pan en voeg hier het zout en de suiker aan toe. Als alles opgelost is, voeg dan het geheel toe aan de rijst.
2) Snijd de sla in dunne repen. Leg deze op de bodem van een platte schaal. Smeer hier de wasabimayonaise op uit. Schep vervolgens de rijst op de sla.
3) Snijd de komkommer in schijfjes en leg deze over het rijst heen.
4) Snijd de zalm in stukjes, doe hier de sojasaus overheen en leg deze op de salade.
5) Snijd de avocado's in blokjes en voeg deze toe aan de salade.
6) Crush de zeewierbladen en voeg deze toe aan de salade.
7) Meng het geheel.
Smakelijk!
Wijntips bij dit bericht:
-
Norbert Schmelzer Grüner Veltliner Classic
Een spannende witte wijn uit Oostenrijk met veel fruit en specerijen. Niet voor niets prijswinnaar. Eén slok en je bent verkocht. ..Lees meer
Vanaf € 8,99