Wijntips

Welke wijn bij pasta?

07 Oct 2019
welke-wijn-bij-pasta

Als we aan Italië denken, denken we natuurlijk aan wijn, maar ook aan pizza en pasta. Italië kent verschillende soorten variaties qua pasta's en saus. Wij hebben de bekendste op een rij gezet en vertellen je welke wijnen hier het beste bij gedronken kunnen worden.

Wijn bij pasta bolognese

Pasta bolognese bestaat vaak uit tomatensaus met gehakt. De smaken zijn hartig met wat zuurheid van de tomaten.

Kies voor een mooie Italiaanse rode wijn! Is het gerecht wat lichter? Ga dan voor een Chianti, Bardolino of Valpolicella. Is het gerecht wat steviger? Ga dan ook voor een wat stevigere wijn. Denk aan een Ripasso of Barbera.

Wijntip: Montagnana Chianti Docg en Ripasso Valpolicella Classico Superiore Le Preare

Wijn bij pasta Carbonara

Pasta Carbonara bestaat vaak uit ei, kaas en spek. Hierbij valt een mineralige wijn met weinig zuren vaak op zijn plek. Denk aan een wijn uit wijnstreek Piëmonte.

Wijntip: Negro Roero Arneis Docg Serra Lupini

Wijn bij pasta met roomsaus

Pasta met een roomsaus is van velen een favoriet. Bij een romig gerecht kun je het beste kiezen voor een volle witte wijn. Ook een wijn die houtrijping heeft gehad, is een goede keuze. Denk aan een Chardonnay bijvoorbeeld.

Wijntip: Manoir Grignon Chardonnay

Wijn bij pasta met vis en of schelpdieren

Ook pastagerechten met vis of schelpdieren komen veel voor. Deze gerechten zijn vaak wat lichter. Kies daarom ook voor een lichtere wijn, zoals een Pinot Grigio of Vermentino.

Wijntip: Vermentino Xr Xavier Roger

Op zoek naar een lekkere Italiaanse wijn? Bekijk dan ons assortiment met Italiaanse wijn !