Vermentino

Op zoek naar een lekkere wijn van de Vermentino? Op deze pagina vind je ons assortiment Vermentino wijn. Elke Vermentino wijn uit ons assortiment is zowel per fles als per doos te bestellen. Je bestelling wordt gratis bij jou thuisbezorgd vanaf €50,-!

Vermentino

6 Items

Aflopend sorteren

6 Items

Aflopend sorteren

Online Vermentino wijn kopen bij Abels Wijnen. U kunt Vermentino wijn zowel per fles als per doos bestellen. Uw bestelling wordt gratis bij u thuisbezorgd vanaf €50,-.

Bent u op zoek naar een specifieke wijn, bijvoorbeeld een Vermentino uit Piëmonte? Maak dan gebruik van de wijnkiezer op deze pagina of op de homepage. Bekijk snel ons assortiment Vermentino wijnen en ervaar ook het gemak van online wijn bestellen!

Informatie over Vermentino

Kenmerken van Vermentino

Vermentino is een witte Italiaanse druivensoort. Hij is voornamelijk in grote hoeveelheden in Sardinië aangeplant. Daar staat hij bekend onder de naam Pigato. Ook in Corsica en in de provincie Piëmont, onder de naam Favorita, is hij populair. Ook neemt hij toe in Languedoc Roussillon in Frankrijk. Uit de provincie Olbia-Tempio in Sardinië komt de DOCG Vermentino di Gallura, de beroemdste wijn van deze druif. In overige plekken in Sardinië wordt de Vermentino gebruikt om zoete en mousserende wijnen te maken.

De aroma's van Vermentino

De bladeren van de plant van de Vermentino zijn donkergroen en hebben een vijfhoekige vorm. Hoe rijper de druif wordt, hoe oranje/geliger hij wordt. De druiven worden vaak aangeplant op hellingen, gericht naar de zee, zodat ze reflecties van het licht op het water meekrijgen. De aroma’s van de Vermentino zijn een mix van florale ronen, zoals meidoorn en lindebloesem. Ook bevat hij fruitige geuren van peer met tinten van citroen of meloen.
Online Vermentino wijn kopen
Bestel uw Vermentino wijn voordelig online bij Abels Wijnen. Binnen 3 dagen wordt uw wijn netjes bij u thuisbezorgd en al vanaf €50,- vervallen de bezorgkosten. Ervaar ook het gemak van online wijn kopen!