Wijntips

Top 5 rosé wijnen: onze favorieten

09 May 2018
top-5-rose-wijnen-onze-favorieten

Ik houd van deze zonnige dagen, maar nog meer van de heerlijke avonden. Lekker in de tuin, met vrienden. Genieten van de zonsondergang en de heerlijke temperaturen. Hier mag natuurlijk een glas wijn niet bij ontbreken. Tijdens deze momenten drink ik het liefst een rosé wijn. Benieuwd naar mijn favoriete rosé wijnen? U vindt ze hieronder!

Lekkere rosé wijnen

11 Minutes Rosé Pasqua

Een bleekroze rosé wijn met een bloemig bouquet en tonen van roos fruit, zoals kersen en frambozen. Deze rosé wijn bevat levendige en frisse smaken met een kruidige touch. Sappig en smaakvol!

Domaine Lafage Miraflors Rosé

Een absolute top rosé. Bestaat uit Mourvèdre (70%) en Grenache Gris(30%) druiven. De wijn heeft een typische Provence stijl. In de smaak vind je sappige aardbeien, citrus en sinaasappelschil. Hij heeft een frisse, mineraalachtige toon met een fijne zuiverheid. Niet alleen de wijn is prachtig, ook de fles mag er wezen!

Rocca Pinot Grigio Blush Rosé

Een bleke zalmroze rosé. Is friszacht met verleidelijk fruit en een subtiel pepertje. Smaakvol, een echte verrassing in het glas. Rocca Pinot Grigio Blush Rosé: de rosétrend van nu!

Henri Gaillard Rosé Côtes de Provence

een Provence rosé, zoals die ook echt hoort te zijn! Hij heeft een mooie zalmroze kleur met een prachtige schittering. Je ruikt en proeft de verfijnde en fruitige tonen van aardbeien, framboos en papaja. Ook is er een klein kruidje aanwezig die een mooie balans geeft.

Plage Du Sud Rosé

Een heerlijke lichte fruitige en frisse rosé. Een hyper elegante Rosé uit het zuidfranse gemaakt als een Gris. Breekbaar van kleur met een sappig fruit in de mond.

Krijgt u er geen genoeg van? Wij hebben er nog veel meer! Bekijk ons assortiment rosé wijnen!