Algemeen

Wijnreis: het sprookje dat Douro heet

15 May 2018
wijnreis-het-sprookje-dat-douro-heet

Vorige week dinsdag hebben we Maarten uitgezwaaid. Ja, want hij ging op een jaloersmakende wijnreis. Naar Portugal, in de Douro-wijnregio, welteverstaan. Hoewel zijn vliegangst een grote rol speelde, heeft hij geen moment spijt gehad van zijn reis.

Maartens wijnreis stond in het teken van port. Dan kan ook bijna niet anders als je in de Douro-wijnregio bent. Hij ging naar bed met port en stond er mee op. Logisch als je logé bent op één van de quinta's (Quinta do bom Retiro) van Ramos Pinto. Het geweldige uitzicht en pittoreske landschap waren werkelijk adembenemend. Daarnaast heeft hij een port museum bezocht, de kelders en uiteraard erg veel port gedronken. Zelfs een port uit vintage 1909!

''Dit was een onvergetelijke ervaring in één van de mooiste wijngebieden ter wereld. Een waar sprookje.'', aldus Maarten.Port

Ramos Pinto, een wijnhuis dat in 1880 is opgericht. Ramos Pinto is uitgegroeid tot een toonaangevend wijnhuis dat uitstekende port en Douro-wijn produceert. Innovatie en respect voor tradities staat hier hoog in het vaandel. Volgens Maarten is de Ramos Pinto port van uitstekende kwaliteit en erg lekker, daarom kunnen wij niet wachten om deze port in ons assortiment te verwelkomen. 

Bekijk ons assortiment port ook eens!

Wijntips bij dit bericht: