Wijntips

De bekendste witte druivensoorten

de-bekendste-witte-druivensoorten

De populairste witte druivenrassen zetten wij voor u op een rijtje. Deze druiven worden het meeste verbouwd. Als u al deze druiven heeft geproefd, heeft u het hele witte smakenpallet geproefd! Van vol rijk tot fris licht.

Populaire witte druiven

Chardonnay

Een Chardonnay is vaak zacht en romig. Hij is vooral romig als hij op eikenhout heeft gerijpt. Over het algemeen smaken de wijnen van de Chardonnay naar peer, mango, appel en vanille.

Viognier

Wijnen van de Viognier lijken een beetje op wijnen van de Chardonnay, maar zijn vaak lichter en hebben meer bloemige tonen. Over het algemeen smaken deze wijnen naar mango, perzik, mandarijn en rozen.

Sémillion

Wijnen van de Semillion zijn vaak droog en hebben een medium body. Deze wijnen zijn vaak een blend met Chardonnay of Sauvignon Blanc. Over het algemeen smaakt een Semillion naar peer, citroen, appel of groene papaya.

Gewürtztraminer

Een Gewürztraminer is vaak erg voordelig. Over het algemeen smaakt deze wijn naar honing, gember, lychee en grapefruit.

Muscat

Een Muscat komt vaak in veel gedaantes voor. Denk aan mousserende wijnen, maar ook dessertwijnen. Verder heb je ook droge varianten. Over het algemeen smaakt een Muscat naar sinaasappel, abrikoos, perzik en vanille.

Chenin Blanc

Van de Chenin Blanc worden vaak veel verschillende soorten wijnen gemaakt. Over het algemeen smaken de wijnen naar appel, peer, perzik en passievrucht.

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc is vaak een witte wijn met ene lage zuurgraad. Hij ruikt vaak naar gras. Over het algemeen heeft deze wijn smaken van citrus, groene appel, kruisbes en specerijen.

Riesling

De Riesling is vaak fris en zoet en bevat veel zuren. Over het algemeen smaakt deze wijn naar appel, citrus, abrikoos en honing.

Pinot Grigio

De wijnen van de Pinot Grigio zijn vaak fris en perfect voor een warme zomerdag. Over het algemeen smaken deze wijnen naar amandelen, citrus, perzik en bessen.

Wijntips bij dit bericht:
 1. Proefpakket Sauvignon Blanc (3 flessen)

  Proefpakket Sauvignon Blanc (3 flessen)

  Wijnen gemaakt om direct te plezieren in één pakket. Fris en droog, zoals je van Sauvignon mag verwachten. ..Lees meer

  € 24,95 € 22,45
 2. Proefpakket Chardonnay (3 flessen)

  Proefpakket Chardonnay (3 flessen)

  Heerlijke volle en vettige wijnen. Alle drie de wijnen zijn wijnen om direct te plezieren. ..Lees meer

  € 25,45 € 22,95