Recepten

Mac 'n Cheese bites

16 Jan 2018
mac-n-cheese-bites

Mac 'n Cheese bites? Ja. Bitterballen van macaroni, kaas en ham. Overgewaaid uit Amerika. Makkelijk, lekker en je bent meteen verkocht!

Wijntip

Kaas is vol en vettig van smaak. Het is goed om hier een evenwicht in te vinden en dat biedt een volle witte wijn met een licht zoetje. Denk hierbij aan de Lupo Nero Bianco van het wijnhuis Rocca Vini

Wat heb je nodig voor ongeveer 25 stuks?

  • 120 gram macaroni
  • 175 gram geraspte kaas
  • 150 gram plakjes achterham
  • 125 gram bloem
  • 205 milliliter melk
  • 25 gram roomboter
  • 2 eieren
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • Peper en zout
  • 100 gram broodkruim/paneermeel
  • Frituurvet/olie om in te bakken

Bereidingswijze

Drie kwartier bereiden | 3 uur wachttijd

1) Kook de macaroni, zoals aangegeven op de verpakking. Nadat de macaroni gaar is, giet je het af.

2) Verwarm de boter in een pan en voeg hier 25 gram bloem aan toe. Roer regelmatig en laat het garen op laag vuur. Voeg hier de melk aan toe en roer met een garde, totdat er een gebonden geheel ontstaat. Doe hier de kaas bij en roer, totdat alle kaas is gesmolten.

3) Snijd de ham in kleine reepjes en voeg dit samen met de macaroni toe aan het geheel van de kaas toe. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.

4) Doe het geheel in een grote schaal en laat het gedurende drie uur afkoelen.

5) Doe de overgebleven bloem in een kom. Doe de eieren in een andere kom en kluts deze. Doe in weer een andere kom de paneermeel.

6) Als de macaroni helemaal is afgekoeld, maak je hier kleine balletjes van. Ongeveer net zo groot als een bitterbal. Haal ze door de bloem, ei en paneermeel.

7) Verhit voldoende olie in een pan om te de balletjes in te frituren. Pak de bites ongeveer drie minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Wijntips bij dit bericht: