Recepten

Spaanse gazpacho

31 Jul 2017
spaanse-gazpacho

Toen ik een aantal jaren geleden in Spanje was, had ik voor het eerst gazpacho op. Ik was meteen verkocht. Gazpacho is niets anders dan een koude tomatensoep, maar dan net wat frisser van smaak.

Wijntip

Deze frisse soep is heerlijk bij de L'olivette Blanc Colombard-Sauvignon. De frisheid van de soep en de wijn matchen perfect, waardoor de smaken van zowel de wijn als soep goed naar voren komen.

Wat heb je nodig voor vier grote kommen?

  • 1 kilogram vleestomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 komkommer
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • Peterselie (voor de garnering)
  • 3 eetlepels olijfolie (bij voorkeur extra virgine)
  • Paprikapoeder
  • Peper
  • Zout

Bereidingswijze

Minder dan 20 minuten

1) Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes. Doe dit ook met de puntpaprika. Snipper de ui en snijd de knoflookteentjes fijn. Gooi alles in een grote bak. Houd wat komkommer en paprika achter de hand voor de garnering.

2) Voeg aan het geheel de tomatenpuree, olijfolie en 400 milliliter water toe.

3) Mix alles fijn tot het een 'gladde substantie' is. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

4) Serveer in een kom en garneer het met de achtergehouden komkommer en paprika. Voeg hier ook nog wat peterselie aan toe.

Smakelijk!

Wijntips bij dit bericht: