Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij abelswijnen.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Lees meer.

Nieuw-Zeeland behoort tot de nieuwe wijnwereld en is in nog geen 30 jaar uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende wijnlanden ter wereld. Dit heeft het land voornamelijk te danken aan hun Sauvignon Blancs. Deze worden door velen aanbeden, gezien zijn frisse zuren en sappige smaak. In Nieuw-Zeeland gelden geen strenge wijnregels. Hierdoor is het land vrij om te experimenteren met nieuwe mogelijkheden en technieken.
Lang geleden...
Saumel Marsden, een Engelse dominee, plantte in 1819 de eerste druiven aan in een plaatsje in het noorden van Nieuw-Zeeland. In Kerikeri om precies te zijn. Veel later pas werden de eerste wijnen geproduceerd door James Busby. Hij legde in 1836 een wijngaard aan op zijn land in de buurt van Kerikeri. Zijn wijnen verkocht hij aan Engelse soldaten.
De wijnbouw was tot de jaren 60 en 70 erg kleinschalig. De totale wijnbouwoppervlakte bedroeg in 1960 nog geen 400 hectare. Veel Nieuw-Zeelanders dronken meer bier dan wijn. Daarnaast hanteerde de Nieuw-Zeelandse wet een gematigd alcoholbeleid; wijnproducenten mochten hun wijnen alleen aan hotels verkopen. Zij waren de enige die wijn aan particulieren mochten verkopen.
Vanaf 1955 kwamen er gespecialiseerde wijnwinkels die losse flessen mochten verkopen; het alcoholbeleid was iets losser. Sinds 1960 mochten restaurants alcohol op de kaart zetten en vanaf 1990 mochten supermarkten wijn verkopen. Daarnaast is er ook veel geïnvesteerd in moderne technieken, oude wijngaarden zijn herplant en er zijn nieuwe wijngaarden aangeplant. Op dit moment is de totale wijnbouwoppervlakte ongeveer 25.000 hectare groot.
Klimaat
In Nieuw-Zeeland heerst er een maritiem klimaat. Er valt (in de meeste plekken van het eiland) genoeg neerslag. Overdag is het warm. In de avond koelt het redelijk af. Doordat er een redelijk groot temperatuurverschil is tussen dag en nacht, zijn de druiven friszuur met veel fruit.
Verder bevat Nieuw-Zeeland veel (wijnbouw)gebieden. Deze kennen veel variaties in klimaat en bodems, waardoor de druiven verschillende aroma's ontwikkelen.
Druiven
De Sauvignon Blanc is de meest verbouwde druif in Nieuw-Zeeland. Ook de Chardonnay en Pinot Noir doen het erg goed. De Pinot Noir druiven worden voornamelijk gebruikt voor mousserende wijnen. De Riesling wint ook steeds meer aan populariteit. Ook staan onder andere de Sémillon, Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah aangeplant in Nieuw-Zeeland.
Bekijk ons assortiment Nieuw-Zeelandse wijnen!

-
Wild Rock Sauvignon Blanc
Heerlijke witte wijn uit Nieuw Zeeland. De smaak is fris met een hint van perzik, Granny Smith en citrus. Een milddroge afdronk maakt deze wijn compleet. ..Lees meer
Vanaf € 10,95Misty Cove Estate Sauvignon Blanc
Een meerdere malen in de prijzen gevallen Sauvignon Blanc uit Nieuw-Zeeland. Stuivend met een lange afdronk. ..Lees meer
Vanaf € 8,75Misty Cove Estate Pinot Noir
Nieuw-Zeelandse rode wijn bomvol rood fruit. Een Pinot Noir, zoals je deze het liefst hebt. Elegant met rijpe tannines. ..Lees meer
Vanaf € 15,95Misty Cove Estate Pinot Gris
Nieuw-Zeelandse witte wijn, waarin fruit een hoofdrol speelt. Een klein kruidje brengt de wijn mooi in balans. Een echte weerspiegeling van Marlborough. ..Lees meer
Vanaf € 11,75Misty Cove Pinot Noir Organic
Biologische wijn uit Nieuw-Zeeland. Sappige en lekker soepele wijn met een aangename bessensmaak. ..Lees meer
Vanaf € 16,45Misty Cove Sauvignon Blanc Organic
Nieuw-Zeelandse witte biologische wijn met delicate zuren en een natuurlijk zoetje. Een Sauvignon Blanc die de puurheid van Marlborough weerspiegelt. ..Lees meer
Vanaf € 11,75